spot_img
spot_img
Subota, 15 lipnja, 2024

FOTO: Dan policije i blagdan sv. Mihovila obilježen u Busovači

Misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog, te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju poginulim braniteljima i civilnim žrtvama rata, danas je u Busovači svečano obilježen Dan policije i blagdan sv. Mihovila.
Uz policjske službenike PS Busovača i zatvorsku policiju KPZ Busovača, svečanom obilježavanju Dana policije i blagdana svetog Mihovila nazočili su: nositelj liste HDZ BiH – HNS i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, kandidatkinja HDZ BiH – HNS za Sabor ŽSB i aktualna zastupnica u Saboru ŽSB Suzana Krišto, kandidatkinje HDZ BiH – HNS za Sabor ŽSB Inga Batarilo i Karolina Klasan, predsjedatelj Općinskog vijeća Busovača Josip Mravak, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, općinski vijećnici, članovi OO HDZ BiH Busovača i drugi.

Misno slavlje predvodio je župnik župe sv. Ante Padovanskog fra Zoran Jaković, koji je, na početku misnog slavlja, istaknuo da danas molimo za poginule policajce, ali da molimo i za nas žive, da nas Bog održi i čuva u našem radu.

“Danas se molimo za naše pokojne policajce i pripadnike vojske u proteklom vremenu. Za sve njih, ali i za sve nas žive molimo, ne samo danas kad je zaštitnik sveti Mihovil, već molimo svaki dan. Svako ime ima svoje značenje i na temelju svetopisamske objave o svetim arkanđelima možemo vidjeti da su oni Božji glasnici. Sveti Mihovil je naš prijatelj koji nas prati u borbi protiv svih zlih sila. Nastavite se i dalje boriti časno za svoju službu u cijelom društvu i u poslu koji obavljate”, kazao je župnik Jaković.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti