FOTO Busovačka književnica Mirjana Jezildžić u Fojnici predstavila knjigu “Od početka do početka”

Priče o običnim ljudima i potraga za srećom u svakodnevnom životu

HKD „Napredak“ , podružnica Fojnica svojim je sugrađanima ali i brojnim gostima iz okolnih mjesta odlučilo darovati kulturni događaj u kojemu će podjednako uživati ljubitelji pisane riječi kao i oni koji vole prirodu i njezine pejzaže. Autorice čija su djela odlučili promovirati rođenjem su vezane uz Fojnice, a danas žive i rade u Busovači, odnosno Kiseljaku.

Prva od njih je Mirjana Jezildžić, nastavnica koja je radni vijek provela u Osnovnoj školi u Kaoniku u Busovači gdje je pune 42 godine djeci predavala maternji jezik. Pred brojnom publikom u Fojnici, na Međunarodni dan knjige, predstavila je svoju treću knjigu „Od početka do početka“. Po riječima Jasmine Hanjalić, književnice ali i liječnice, knjiga Mirjane Jezildžić zbirka je priča o običnim ljudima u kojima autorica uvijek pronalazi pozitivnu, odnosno sunčanu stranu . „Upravo te priče o običnim ljudima podsjećaju nas koliko je u svakom našem sokaku ili ulici šarolikosti, koliko bogatstva i ljepote , samo je potrebno malo zaviriti u njih. Bez obzira kakve su priče u pitanju autorica u njima traži i pronalazi optimizam i nadu, pišući prepoznatljivim i besprijekornim profesorskim stilom“, kazala je govoreći o knjizi Mirjane Jezildžić, Jasmina Hanjalić. Pohvalila je i odziv na promociju naglašavajući kako u Sarajevu daleko poznatija književna imena znaju okupiti po 15-ak posjetitelja.

Umjesto govora o knjizi, autorica je pročitala jedan ulomak, te okupljene pozvala da uživaju u ljepoti slika koje su izložene uvodeći ih u drugi dio kulturnog događaja, prvu samostalnu izložbu slika Ljubice Bebice Ostojić „Kroz moj prozor“. U pitanju su uglavnom pejzaži prirode koje je autorica vjerno prenijela na platno uhvativši djelić svakodnevne ljepote kojom su žitelji središnje Bosne okruženi, kako Fojnice u kojoj je rođena, Kiseljaka u kojemu živi kao i svih drugih krajeva ovog dijela BiH. „Svi smo mi skloni tragati za srećom misleći kako je ona negdje daleko. Ljubica Bebica Ostojić svojim slikama nas poziva da sreću tražimo u svakodnevnom životu i stvarima, poziva nas da zavirimo kroz njezin prozor i uživamo u ljepoti koja nas okružuje“, kazala je otvarajući prvu samostalnu izložbu Ljubice Ostojić, Ljiljana Jurak, predsjednica fojničke podružnice HKD „Napredak“.
Program ovog iznimno posjećenog kulturnog događaja koji je održan u hotelu „Reumal“ u Fojnici, čitajući ulomke knjige „Od početka do početka“ Mirjane Jezildžić upotpunila je Nera Akrap dok je mladi glazbenik, pjevač i gitarist Petar Glavočević svojim nastupom događaju dao i glazbenu notu.

Izvor: Artinfo.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

U tunelu Crnaja više nema noćnih obustava prometa

VIDEO Ismet bi se ženio, no strah ga je da je mirovina od 2.000 eura mala!