spot_img
spot_img
Srijeda, 17 travnja, 2024

FOTO 27. ekipno natjecanje Šahovskog saveza Herceg-Bosne

U subotu je u Neumu otvoreno 27. ekipno natjecanje Šahovskog saveza Herceg Bosne. Natjecanje se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića, a u organizaciji Šahovskoga saveza Herceg – Bosne te se odigrava u hotelu Zenit u Neumu od od 20.08. do 24.08.2022. godine.

Svečano otvaranje Prve šahovske lige Herceg Bosne počelo je u 20:00 sati, a službeno ga je otvorila Darijana Filipović, dopredsjednica HDZ-a BiH i nositeljica liste za Parlamentarnu skupštinu BiH iz izborne jedinice 2.

Filipović je u svom obraćanu prilikom svečanog otvaranja, pozdravila nazočne, u svoje osobno ali i u ime visokog pokrovitelja ovog šahovskog turnira predsjednika Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragana Čovića. Također, poseban pozdrav i čestitke, Filipović je uputila i organizatorima te predsjedniku Šahovskoga saveza Željku Bogutu, kao i svima koji dugi niz godina svojom energijom i znanjem doprinose da se već 27 godina okupljaju na šahovskom turniru.

„Političari vole svoje djelovanje bar u smislu startegije i taktika uspoređivati sa šahom i šahovskim potezima, koliko je to točno, to će te vi bolje znati. Međutim, filozofije šaha sigurno mogu dobro iskoristiti sve vrijednosti i mudrosti koje političari u svome djelovanju mogu koristiti. Ne samo u političkom djelovanju nego i u životu svakodnevno. Nije mi namjera večerašnje šahovske igre opteretiti političkim igrama, iako se one svakodnevno vode, pogotovo u ovoj godini, jer je izborna, ali ću svakako prenijeti poruku visokog pokrovitelja predsjednika Čovića, da će politički predstavnici Hrvatskog narodnog sabora BiH, kako su i do sada svih ovih godina, podupirali Šahovski savez Herceg-Bosne, nastaviti podupirati i u budućnosti, poručila je u svome govoru dopredsjednica Filipović, te je istaknula kako: „Šahovski savez stoji i promovira sve one vrijednosti iza kojih stoji Hrvatski narodni sabor BiH, a to su zajedništvo, ustrajnost, …“, zaključila je Darijana Filipović, dopredsjednica HDZ-a BiH i nositeljica liste za Parlamentarnu skupštinu BiH iz izborne jedinice 2, te proglasila otvorenim 27. ekipno natjecanje šahovske lige Šahovskog saveza Herceg-Bosne.

Uz dopredsjednicu HDZ-a BiH Darijanu Filipović, izaslanicu predsjednika Čovića, na otvaranju šahovske lige, nazočilo je i izaslanstvo dužnosnika HDZ-a BiH i HNS-a, izvršne i zakonodavne vlasti svih razina u BiH.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM