spot_img

Federacija BiH u prvom krugu nabave osigurala 800.000 doza cjepiva

Prema informacijama koje je Federalno ministarstvo zdravstva dobilo od Ministarstva civilnih poslova BiH, kroz Covax mehanizam se krajem siječnja, odnosno početkom veljače očekuje isporuka prvog manjeg kontingenta cjepiva protiv Covid-19 proizvođača Pfizer u Bosnu i Hercegovinu.

Ovo cjepivo je dobilo privremenu dozvolu za uporabu od strane Europske agencije za lijekove.

Federacija BiH je kroz Covax mehanizam u prvom krugu nabavke osigurala 800.000 doza cjepiva, koje će se nakon prve početne isporuke koja se očekuje krajem mjeseca odnosno početkom idućeg mjeseca, dalje sukcesivno dostavljati.

U narednom razdoblju u isporukama se očekuju i cjepiva drugih proizvođača koji imaju ili će imati odobrenje Europske agencije za lijekove.

Prioritetna skupina za primanje prvih cjepiva koje stignu u FBiH su zdravstveni djelatnici i štićenici, kao i osoblje domova za zbrinjavanje starijih osoba.

Federacija BiH je opredijeljena za primjenu kvalitetnih i sigurnih cjepiva koja su dobila odobrenje za upotrebu od strane najviših regulatornih tijela za lijekove u Europskoj uniji, navodi se u priopćenju Federalnog ministarstva zdravstva.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti