Petak, 1 srpnja, 2022

Europska komisija oglasila se oko izbora u BiH

Pročitajte i ovo

Od iznimne je važnosti da se u listopadu održe pošteni, slobodni i uključivi izbori u BiH bez preduvjeta i opstrukcije, stajalište je Europske komisije.

Od iznimne je važnosti da se u listopadu, kao što je predviđeno, održe pošteni, slobodni i inkluzivni izbori kako bi se građanima omogućilo da koriste temeljno pravo glasa, bez preduvjeta i opstrukcije, odgovor je Komisije na upit o stajalištu vodstva bosanskohercegovačkih Hrvata i hrvatske vlade da izbori po sadašnjem izbornom zakonu mogu dodatno pogoršati stanje u zemlji jer se ne jamči pravo Hrvatima da biraju svoje predstavnike.

U Komisiji dodaju da i dalje stoji potreba da se u BiH ukloni diskriminacija u skladu s presudama Europskog suda za ljudska prava, da se poboljša integritet izbora i ojača funkcionalnost institucija.

Na upit o mogućem bojkotu izbora i o najavi vodstva Hrvata u BiH da će poduzeti korake za teritorijalni preustroj zemlje, u Komisiji kažu da je neprihvatljiva svaka inicijativa koja podriva jedinstvo, teritorijalni integritet i suverenost Bosne i Hercegovine.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Posredstvom Fonda solidarnosti liječeno gotovo pola milijuna pacijenata s područja Federacije BiH

Sredstva Federalnog fonda solidarnosti osiguravaju se dijelom iz doprinosa za obvezno zdravstveno osiguranje, a dijelom iz proračuna FBiH preko...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo