spot_img
Nedjelja, 3 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Dva zapaljena automobila poruka za izbor novoga ministra sigurnosti BiH?

Uoči glasovanja u srijedu o novom sazivu Vijeća ministara BiH u noći s ponedjeljka na utorak u Istočnom Sarajevu zapaljeno je vozilo bliskog suradnika budućeg ministra sigurnosti Nenada Nešića, čijem se izboru protivi dio dužnosnika SNSD-a Milorada Dodika, što bi moglo ugroziti potvrdu državne vlade.

Prije nekoliko dana u podmetnutome požaru posve je izgorio skupocjeni terenac Predraga Nešića, zastupnika Demokratskog narodnog saveza (DNS) i brata čelnika te stranke i kandidata za ministra Nenada Nešića. Vozilo je zapaljeno ispred obiteljske kuće u Istočnom Sarajevu nedugo nakon što je objavljeno da bi Nešić trebao biti ministar.

Sinoć je pak zapaljeno vozilo u vlasništvu dužnosnika DNS-a Aleksandra Sladoja, koji je bio vijećnik u Skupštini Općine Istočno Sarajevo.

U ponedjeljak su na konferenciji za novinare dužnosnici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) iz Istočnog Sarajeva izrazili protivljenje Nešićevu izboru ne isključujući mogućnost da u srijedu ne glasuju za novi saziv Vijeća ministara.

Zbog toga je Dodik pozvao nezadovoljne dužnosnike s kojima će razgovarati o prijeporima, javlja Hina.

Za Nenada Nešića dio medija navodi kako je povezan s više kriminalnih i koruptivnih djela, a s čela javnog poduzeća Cesta Republike Srpske smijenio ga je SNSD Milorada Dodika tijekom 2020.

U međuvremenu se približio oporbenim strankama Srpskoj demokratskoj stranci (SDS) i Partiji demokratskog progresa (PDP), koje su na općim izborima prošle godine nastupile ujedinjene protiv SNSD-a. Nakon objave rezultata DNS Nenada Nešića ponovno se vratio u okrilje stranke Milorada Dodika.

Nedavno je predložen za ministra sigurnosti BiH te je prošao provjere nadležnih sigurnosnih agencija i Središnjeg izbornog povjerenstva.

Ukoliko zastupnici Dodikova SNSD-a ustraju u protivljenju izboru Nešića u srijedu bi mogle nedostajati potrebne 22 ruke u Zastupničkom domu za izbor novoga saziva Vijeća ministara BiH, kojemu je na čelu Borjana Krišto iz HDZ-a BiH, javila je Hina.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM