Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Dugogodišnji trener KK “Busovača” imenovan u Vijeće za sport

Pročitajte i ovo

Na prijedlog Federalnog ministarstva kulture i sporta, dugogodišnji sportski djelatnik, trener KK “Busovača” i dobitnik priznanja za sportskog djelatnika općine Busovača, gospodin Josip Križanović imenovan je u Vijeće za sport Bosne i Hercegovine.

Naime, Vijeće za sport imenuje se na period od 4 godine i članovi ovog vijeća u novom sazivu će biti eminentni sportski djelatnici, a to su: Marin Ćorluka, Josip Križanović, Iljo Dominković, Dalibor Stević, Dejan Erešić, Milan Torbica, Jakov Amidžić, Marijan Kvesić, Izet Rađo, Sabahudin Delalić, Ivica Šarić, Nijaz Brković, Mirela Mandal, Salko Zildžić, Boris Bašić, Rusmir Cviko i Mišo Dervenčić.

Vijeće za sport nadležno je da: daje mišljenje o Strategiji razvoja sporta u Bosni i Hercegovini, daje mišljenje o Programu razvoja sporta u Bosni i Hercegovini, daje mišljenje o godišnjim planovima i financijskim potrebama sporta, raspravlja o pitanjima značajnim za sport te predlaže i potiče donošenje mjera za unapređenje sporta, predlaže prioritetne projekte, elaborate i studije za njihovo financiranje u sustavu javnih potreba u sportu, predlaže smjernice za izradu propisa o kategorizaciji sportaša, daje mišljenje i preporuke za nacrte i prijedloge propisa koji se odnose na sport, obavlja i druge poslove utvrđene Zakonom o sportu u Bosni i Hercegovini i drugim propisima.

Križanović je u kratkoj izjavi za naš portal istaknu kako mu je osobita čast i zadovoljstvo sudjelovati u radu ovoga tijela i kako se nada da će vijeće u narednom periodu raspravljati o pitanjima značajnim za sport i predlagati mjere za unapređenje sporta.
“Cilj nam je da predložimo što više prioritetnih projekata, elaborata i studija. Bitno je dati i mišljenje o financijskim potrebama u sportu i pokušati utjecati da se ista sredstva u narednom periodu povećaju i usmjere na kvalitetne projekte. Kao osoba koja dolazi iz košarke dovoljno je samo osvrnuti se na uspjeh kadetske reprezentacije koji je u odnosu na ono što se ulaže u taj sport zaista jedno malo sportsko čudo, a samo je pokazatelj da mi imamo ljude koji su spremni proizvesti i kvalitetnog sportaša kao i takav jedan rezultat”, istaknuo je Križanović za naš portal.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Objavljeni snimci s mjesta stravične nesreće u kojoj je poginula tročlana obitelj

Stravična nesreća u kojoj su kod Mostara u subotu navečer poginuli supružnici i njihov devetogodišnji sin, a teško povrijeđena...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo