spot_img

Državni tajnik Milas na sastanku sa zastupnikom Vidovićem, ministrom Domićem i predsjednicima OV u ŽSB

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas večeras je u Vitezu održao sastanak s političkim predstavnicima Hrvata Središnje Bosne koje je predvodio predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH ŽSB i zastupnik u Saboru RH Radoje Vidović te županijski ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa ŽSB Bojan Domić.

U izaslanstvu s tajnikom Milasom bila je Žana Ćorić, posebna savjetnica Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, a ispred izaslanstva iz ŽSB-a Ivan Sajević, savjetnik ministra obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa ŽSB.

Na sastanku na kojem se primarno razgovaralo o programima i grantovima Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, prekograničnoj suradnji i sredstvima europskih fondova, sudjelovali su i predsjedatelji Općinskih vijeća u ŽSB: Goran Batinić – Uskoplje, Miroslav Zelić – Bugojno, Josip Topić – Jajce, Vlatka Lovrinović – Travnik, Josip Mravak – Busovača, Vanja Oroz Jukić – Fojnica, kao i Mladen Čuturić, ravnatelj Hrvatske bolnice dr. fra Mato Nikolić Nova Bila.

U uvodnom izlaganju predsjednik Vidović informirao je prisutne o političkoj situaciji u Županiji Središnja Bosna, o važnim infrastrukturnim, obrazovnim, kulturnim i drugim projektima. Zahvalio je državnom tajniku Milasu, ali i cijeloj Vladi RH na čelu s premijerom Plenkovićem na značajnim sredstvima koja svake godine stižu u Središnju Bosnu. Zahvalio je izaslanstvu iz Republike Hrvatske i na moralnoj podršci i svemu drugome što Republika Hrvatska čini za Hrvate u Središnjoj Bosni i Bosni i Hercegovini općenito.

O programima i projektima od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske s osvrtom na ostvarene i aktualne programe, na sastanku u Vitezu govorio je državni tajnik Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas. Suradnja i projekti koji pokrivaju brojna područja zdravstva, obrazovanja, kulture, socijalne skrbi i infrastrukture se nastavljaju, istaknuo je Milas na sastanku.

Predsjedatelji Općinskih vijeća nazočnima su prezentirali situaciju u svojim općinama s naglaskom na realizirane projekte i projekte koji su u fazi realizacije, a koje financira Središnji državni ured za Hrvate izvan RH.

Na koncu sastanka zaključeno je da su ovakvi susreti prilika za nove mogućnosti, savladavanje izazova i dobra praksa koja bi se sigurno trebala nastaviti i u budućnosti.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti