Dražen Matišić izabran za predsjedatelja Sabora ŽSB, izabrani i izaslanici za Dom naroda PFBiH

Danas je u Travniku održan nastavak 1. Konstituirajuće sjednice Sabora Županije Središnja Bosna na kojoj je za predsjedatelja Sabora ŽSB izabran Dražen Matišić (HDZ BiH) iz Uskoplja. Za njegove zamjenike izabrani su Salkan Merdžanić (SDA) iz Fojnice te Ljubinka Atanasijević (SDP) iz Travnika.

Izabrani su i izaslanici za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH. Od ukupno četiri izaslanika iz reda hrvatskog naroda, koliko Županija Središnja Bosna ima u Domu naroda Parlamenta FBiH, izabrana su tri s liste HDZ-a BiH. Direktno je izabran Ilija Nakić (HDZ BiH) iz Travnika s tri glasa, koji je ujedno i predsjednik Kluba Hrvata u Saboru ŽSB, a preostala dva izaslanika HDZ-a BiH, od ukupno tri liste koje imaju po dva glasa, će izabrati Središnje izborno povjerenstvo BiH. Iz reda hrvatskog naroda izabran je i Anto Bilić (HDZ 1990) iz Travnika.

Iz reda bošnjačkog naroda izabran je Eldin Delić (SDA) iz Novog Travnika i Amir Orlović (DF) iz Donjeg Vakufa. Iz reda srspkog naroda izabrana je Ljubinka Atanasijević (SDP) iz Travnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Poslušajte pjesmu “Busovka sam tvoja” Ivane Janko Stupar! (VIDEO)

Fotoklub Busovača organizira Malu školu filma i fotografije