Subota, 8 svibnja, 2021

Dr. Velimir Valjan: Respiratore Srebrene maline ne koristimo i spremni smo ih dati

Pročitajte i ovo

KISELJAK: Pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Kako portal kiseljak.info saznaje, danas je u Polju Višnjica (Kiseljak) pronađeno beživotno tijelo muške osobe inicijala  M.T. Na mjestu događaja...

RH zabranjuje plastične tanjure, vilice, slamke, za BiH plastika nije problem

Plastične vrećice i druga plastika za jednokratnu uporabu gotovo su posvuda, ali čini se kako su im dani, bar...

Suncokret: Cvijet sunca

Biljka naraste 40 - 60 cm a poneke i znatno više, ovisno od vrste. One hibridne koje kupujmo u...
Ravnatelj bolnice u Novoj Biloj dr. Velimir Valjan je u razgovoru za Klix.ba potvrdio da ova bolnica ne koristi nijedan od doniranih respiratora “Srebrene maline” te da skida kapu svakome ko ih koristi u bilo kojem načinu rada. 

Nakon informacije da pojedine bolnice, kao što je Županijska bolnica Zenica, respiratore ACM 812 A koriste za kiseoničku podršku pacijentima s blažim oblicima koronavirusa, kontaktirali smo i ravnatelja  bolnice u Novoj Biloj dr. Velimira Valjana, koji je kazao da su respiratori servisirani i verificirani, te da su nakon dvije minute zaključili da nisu za intenzivnu njegu.

“Oni nemaju plućne module i sklonjeni su u stranu te sakupljaju prašinu. Šta god koji papir rekao, oni ne odgovaraju nama, niti me kao odgovornu osobu zanimaju servisi, verifikacije, papiri i certifikati. Oni nisu ni za što, nemaju module i neka ih koristi ko hoće. Svaka čast onome ko ih koristi, ja im skidam kapu. Ja imam obvezu prema donatoru FUCZ da su kod mene, ali spreman sam ih ustupiti nekome ko ih hoće koristiti, ako donator to odobri, jer ih mi ne možemo kontrolirati”, kazao je Valjan.

Pojasnio je da je situacija u vezi s pandemijom koronavirusa u SBŽ preozbiljna, da pritisak u njihovoj bolnici ne popušta te da su jučer iz Bolnice za plućne bolesti u Travniku primili osam teških pacijenata.

“Trenutno imamo 40 teških pacijenata, od čega njih 10 na respiratorima. Najveći nam je problem što ne znamo do kada će nam medicinsko osoblje izdržati. Došli smo do iznemoglosti, preraspodjele smo pravili 16 puta, a sva sreća je što smo u prvom valu imali mnogo oboljelih pa sada nemamo toliko zaraženih. Kada bi se ponovio onoliko veliki broj zaraženih liječnika, mi bismo pali. Ovo je mala postava, ali ko zna do kada će izdržati”, zaključio je dr. Valjan u razgovoru za Klix.ba.

- Advertisement -
IZVOR:klix.ba

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

Busovačka autorica Mirjana Jezildžić promovira knjigu “Od početka do početka”

U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” podružnica Busovača će se održati promocija knjige  “Od početka do početka”  busovačke autorice Mirjane Jezildžić. Nakladnici: HKD Napredak podružnica...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo