Srijeda, 30 studenoga, 2022

Dodik: Strane ambasade umiješane u izborni proces

Pročitajte i ovo

Jasno je odakle pušu vjetrovi za ovo što radi opozicija. Sav proces žele da dovedu u pitanje i izmislili su da nešto nije u redu, poručuje lider SNSD-a Milorad Dodik.

Neki, kaže, očigledno imaju loše namjere za Republiku Srpsku i žele da ona bude problem, a našli su nedovršene političare u Srpskoj da im pomognu u tome i spremni su tako da uruše Republiku Srpsku.

“Takva ona treba Zapadu, takva treba Njemačkoj koja je izdala rezoluciju Bundestaga i zato izvršitelji radova Trivićka i drugi su na fonu Njemačke politike, nisu na fonu Republike Srpske što god oni o tome rekli. To je očigledno jasno nikad više nije bilo jasno nego danas”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Jasni su, kaže Dodik, i rezultati izbora. SNSD je veliki pobjednik. I to brojke pokazuju na svim nivoima. A jasno je, poručuje Dodik, i zašto se ta brojka mora minimizirati.

“Sve su to stvari koje se pokušavaju minimizirati zato što je britanski ambasador pozvao kancelariju PDP-a i rekao: ‘Izađite i recite da ste pobijedili pa ćemo vidjeti šta ćemo’. Odatle je sve krenulo i oni znaju da je tako”, poručio je lider SNDS-a Milorad Dodik.

Željka Cvijanović kaže da je PDP je kontaminirao CIK. I to jer je CIK morao da donese nezakonite naredbe. Riječ je o novoizmišljenoj, zakonu nepoznatoj kategoriji “ponovljenog kontrolnog” prebrojavanja koje se odvija u kaosu koga je dopunila sinoćnja posjeta Kristijana Šmita prostorijama CIK-a.

“Koliko puta smo već čuli od dvojca (Branislav) Borenović-(Jelena) Trivić da je izborni proces kontaminiran? Po svemu viđenom, uključujući i prepisku u vajber grupi PDP-a, koju je ‘proslavila’ Smiljana Babić Moravac, jasno je da je kontaminiran prvenstveno PDP i da je ta partija svojom kontaminacijom kontaminirala i CIK, pa je morao donositi nezakonite i kontaminirane naredbe utemeljene na ‘šokantnim medijskim naslovima’ umjesto na zakonu i činjenicama”, poručuje predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Da je sve ovo dobro smišljen scenario smatra i bivši predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić.

Čavić kaže da je u Srpskoj moguća teška politička kriza suprotstavljenih političkih blokova a uz učešće CIK-a i stranaca, koji su već pokušavali Srbe da zavade.

“Vrlo slična situacija je ta iz ’97, opasna, krajnje opasna i tad su stranci bili debelo involvirani. Sve isti akteri na različitim stranama. Neće nitko šutke prihvatiti bezočno kršenje zakona”, rekao je Dragan Čavić, bivši predsjednik Srpske.OFF

Da je to pokušaj potpune destabilizacije smatra i lider SNSD-a Milorad Dodik. Do toga, poručuje on, neće doći ali ako hoće borbu, kaže, imaće je.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Zlatna groznica u srcu Bosne! Ovo su detalji projekta teškog milijardu dolara

Kompanija Adriatic Metals na projektu rudnika u Varešu namjerava zaraditi više od milijardu dolara. U dokumentima ove kompanije navodi se...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo