Ponedjeljak, 2 kolovoza, 2021

Dodik najavio referendum o otcjepljenju neba Republike Srpske

Pročitajte i ovo

Večeras spajanje Pelješkoga mosta

Večeras će Hrvatska napokon biti spojena. Ugradit će se posljednjih 18 metara rasponske konstrukcije Pelješkog mosta, čime će se...

Most je dug 2440 metara, na rubovima će se postaviti zaštitna ograda od vjetra

Između stupnih mjesta S8 i S9, na 1500 metara udaljenosti od Komarne na kopnu i 900 metara od Brijeste na Pelješcu,...

Zlatkove suze radosnice: Od prognanika do ponosnog oca mladomisnika Mateja

Zlatko Trupina otac je vlč. Mateja koji je u subotu u rodnoj župi svete Ane u Podkraju (Travnik) imao mladu...
Bosna i Hercegovina je nakon 27 godina potpuno preuzela kontrolu nad svojim nebom. Do sada su prelete preko teritorije Bosne i Hercegovine iznad 10.000 metara kontrolisale Hrvatska, Srbija i Crna Gora.

To u praksi znači da su se bh. zvaničnici, nemoćni da kontrolišu određene procese na zemlji, odlučili oprobati s nebom.

Iako su u nadležnoj agenciji BHANSA već u ponoć preuzeli kormilo, a s njim i veliku odgovornost da nadgledaju sve što prelijeće bh. atmosferu, neki političari se ne mogu pomiriti s pričom o jedinstvenom i autohtonom bh. nebu.

Naravno, samo nekoliko sati od historijskog trenutka za BiH, prvi se oglasio Milorad Dodik. Kaže, građani Republike Srpske ne pristaju na unitarizaciju nebeskih visina. Ukoliko se iz političkog Sarajeva nastavi s perfidnim procesom prenosa nadležnosti s entiteta na zajedničke institucije Dodik najavljuje i referendum.

“Ma kakvo bh. nebo, kakvi bakrači. Nema ništa od te priče. Lijepo sam ovima u Sarajevu rekao, moj helikopter leti preko Republike Srpske i nemam ja ništa s tim tamo kontrolama. A i ove naknade od svjetskih avio kompanija koje prelijeću preko Srpske, naravno da to mora ići na naš račun. Sad što ovi pokušavaju preko našeg neba pogače, neće im proći. Ja sam rekao, već poslije 9. januara lično ću se angažovati da se organizuje referendum o otcjepljenju našeg neba. Taman idu izbori. Lijepo je naš Šantić govorio: Sunce tuđeg neba neće vas grijati k’o što ovo grije”, rekao je Dodik.

- Advertisement -

Oglasio se i njegov dugogodišnji prijatelj Dragan Čović, koji je kaže da ime agencije BHANSA ne doprinosi harmonizaciji odnosa među narodima, procesu pomirenja i suživotu. Predložio je da se agenciji simbolično dodijeli univerzalni naziv – Soko.

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera i preuzet  je s portala SATRO.INFO

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

FOTO | Otvoren najslađi kutak u našem gradu – palačinkarnica “Mljac – mljac”

U subotu 12. lipnja, na adresi Branitelja Domovine bb, svoja je vrata svečano otvorila palačinkarnica "Mljac-mljac". Ovo je prva...
- Marketing -

Posljednje objavljeno

NEUGODNO ISKUSTVO IZ NEUMA: Gazdarica im se žalila jer su potrošili pola bojlera vode, gasila im klimu i frižider

Redakciji portala Crna Hronika javili su se čitatelji koji su ljetovali u Neumu i prošli jedno neugodno iskustvo. "Odsjeli smo...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo