spot_img
spot_img
Utorak, 28 svibnja, 2024

Dodik: Kad mi netko kaže ‘Đe si, Bosanac, dođe mi da se potučem’

“Ja nikada nisam ni bio Bosanac. Kada meni netko kaže: ‘Đe si, Bosanac’, dođe mi da se potučem. Ja sam uvijek bio krajiški Srbin, nikada od toga nisam odustao. Jedino što nikada nisam bio je bosanski Srbin”, kazao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

“Ja sam Srbin i to je podvala još od onog Kalaja, u kojoj su pokušali da taj srpski identitet razbiju pa su govorili hrvatski Srbi, bosanski Srbi, crnogorski Srbi, pa kosovski Srbi, pa će ispasti i beogradski Srbi na kraju, da nisu ostali Srbi. To je njihova koncepcija koja ide. Ako mi se tome ne odupremo, onda naravno da počnu i neki naši ljudi da govore tako, na taj način”, dodao je.

Rekao je i kako je prepoznao tu “opasnost” te da nikada nije pristao identificirati se na taj način, prenosi N1 Srbija.

U istom je razgovoru za jednu televiziju ponovno negirao genocid, Bošnjake nazivao muslimanima i rekao da je posljednji popis stanovništva utvrdio da tijekom agresije na BiH “nije stradalo toliko Bošnjaka koliko stoji u službenim dokumentima”.

“Onda dođe taj popis i oni kažu: ‘Evo, nas ima više’… Kako smo vas onda mogli? Gdje ste, odakle ste došli? Kako je moguće da vas ima više, ako je sve to što ste rekli točno? Kako sada vas odjednom ima više, a Srba ima manje i Hrvata ima manje? Kako tužno? Kakvi su to apsurdi? Po onoj Andrićevoj: ‘Kad uđete u Bosnu, tu prestaje logika’”, rekao je.

Izjavio je tom prilikom i kako hrvatski predsjednik Zoran Milanović iznosi stavove s kojima se čovjek “teško može složiti”, ali da njegov zadatak nije tražiti razlike već pokušati napraviti nešto korisno za društvo.

Dodao je tim povodom i kako je “važna i nepobitna činjenica” da “Srbi imaju dvije države – Republiku Srpsku i Srbiju, dok su Hrvati u jednoj državi.”

Rekao je i kako je “vrlo neugodno” dijeliti granicu sa zemljom koja je u EU i NATO paktu, dok Republika Srpska nije ni međunarodno priznata.

“Tako je prirodan odnos u kojem se prirodno brani pravo na identitet u BiH, doveo do toga da smo amortizirali pritiske Hrvatske na Republiku Srpsku u EU i NATO integracijama”, izjavio je.

Ponovio je svoj raniji stav da Hrvati trebaju imati treći entitet i da se trebaju boriti za svoj status, dok “majorizacija koju Bošnjaci žele u BiH u političkom smislu ide za tim da eliminira identitet, da nestanu Hrvati – a sljedeći su Srbi“.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti