Četvrtak, 26 svibnja, 2022

Djevojka anđeoskog glasa: Sara Pavlović iz Busovače u finalu glazbenog natjecanja ‘Days Covers’

Pročitajte i ovo

Finalni krug prvog bosanskohercegovačkog online glazbenog natjecanja počeo je u srijedu 22.12.2021. godine i trajat će do sutra, 27.12.2021. gdje imamo priliku poslušati izvedbe mladih nada domaće glazbene scene, a među njima i Busovke Sare Pavlović koja je publiku oduševila s novom pjesmom “Nebo je promaklo”.

Prvo bosanskohercegovačko online natjecanja u pjevanju kroz prvi krug okupilo je 100-tinu mladih glazbenika koji su predstavili svoja znanja i umijeća kroz video snimke u trajanju od jedne minute, međutim, u finalnom krugu sudjeluje šest (6) najboljih natjecatelja koji su dobili zadatak da urade aranžman i muzičku podlogu za pjesme napisane od strane mladih tekstopisaca koji su svojim doprinosom znatno obogatili ovo natjecanje. U natjecanju su u startu sudjelovale ukupno tri mlade glazbene nade iz Busovače koje su ostvarile zapažen i jako dobar rezultat, a to su Patricia Ćosić, Mateo Lekić i Sara Pavlović koja je stigla do finala.

U finalnom krugu natjecanja nastupat će:

– Sara Pavlović s pjesmom “Nebu je promaklo” autorice Nike Olin
– Gabrijela Grmača s pjesmom “Izvini” autorice Bojane Marković
– Marija Zubac, Ana Zubac i Marija Prskalo s pjesmom “Daljine” autorice Anite Bogdan
– Kristijan Penavić s pjesmom ”Ukleta staza” autorice Amre Zahirović
– Enida Mulamujić s pjesmom “Sanjaš li me” autorice Marine Šestak
– Ensar Zahirović s pjesmom “Pijani bluz” autora Baneta Uzelca

Sara iza sebe ima jako uspješnu glazbenu karijeru, između ostalih izdvajamo pobjede na 23. dječjem festivalu Mali akordi 2017. godine, 2016. godine drugo mjesto na glazbenom natjecanju “Dok teče lašva” gdje se predstavila skladbom “Tajna ljubav” te drugo mjesto na “Popfestu – Kupres 2016” kada je pjevala pjesmu “Writing on the wall” od Sam Smitta.

 

Natjecanje se odvija putem YouTube kanala ‘TV Society DAYS’ i Instagram profila ‘Days Covers’, dok je generalni sponzor i prijatelj takmičenja ‘Mass Covers’, studio iz Mostara u kojem su finalisti snimili svoje pjesme i tako, pod ravnopravnim uvjetima, predstavit će svoje umijeće.

”Days Covers” objedinjuje instrumentalne i vokalne sposobnosti afirmiranih i neafirmiranih muzičara, a osnovna ideja je osigurati talentiranim mladim ljudima prostor i priliku da pokažu svoje talente i sposobnosti, steknu nova poznanstva i u konačnici kroz natjecateljski duh da se zabave, a sve s ciljem stvaranja novih muzičkih pravaca, kvalitetnije muzike, boljih suradnji i pojavljivanja novih muzičkih nada na domaćoj sceni.

Kroz kontinuirani razvoj natjecanja je uploviti u novu dimenziju povećavajući mlade nade muzike i književnosti i tako opravdalo potrebu za jednim ovakvim konceptom društvenog projekta koji do sada nismo imali prilike vidjeti.

Organizator natjecanja je društvena neformalna platforma “Coffee Days” vođena misijom da potencira, inicira te implementira projekte koji doprinose društvu te mladima omogući poticaj, podršku, promociju i afirmaciju s ciljem promicanja slobodnog, kreativnog i kulturnog izražavanja.

Aldin Avdić, kreativni direktor platforme za naš portal kazao je:

“Radeći na platformi “Coffee Days”, te kroz projekt “Sve te priče” , “Days Covers” i kroz razvoj naše nove priče “TV Society DAYS” upoznao sam pregršt genijalnih ljudi koji svojim entuzijazmom, voljom i talentom zrače nepokolebljivom voljom za ostankom i opstankom u Bosni i Hercegovini. Ovo je sjajna prilika za mlade muzičare kako bi predstavili i unaprijedili svoja znanja i talente koje stječu kroz formalno i neformalno obrazovanje ali i proširili svoja poznanstva u cilju stvaranja novih tonova jer na koncu, ovu državu ne čine samo prirodne ljepote već i posebni ljudi.”

Tri (3) najbolja natjecatelja osvojit će novi singl uz snimanje muzičkog spota.

Natjecanje je počelo 21. lipnja, koji je ujedno predstavljao prvi dan 21. ljeta u 21. stoljeću i obilježio se kao svjetski dan muzike, dok će 21. lipnja .2022. godine biti predstavljene pobjedničke pjesme kroz službeni YT kanal “TV Society DAYS” koji će ujedno predstavljati službeni početak nove priče “Coffee Days” platforme.

Natjecanje je namijenjeno svim ljubiteljima dobrih tonova, te kroz finalni krug natjecanja svi zainteresirani imaju priliku podržati natjecatelje dok će stručni žiri kojeg čine tri vrsna poznavalaca muzike i pjesništva kroz jedinstvene formulare ocjenjivati natjecatelje.

Sara Pavlović pobjednica 23. dječjeg festivala Mali akordi 2017.

Busovka Sara Pavlović se u glazbenom natjecanju “Days covers” predstavila s autorskom pjesmom

Bljesak.info

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

OGROMNE ŠTETE, STRADALO NEKOLIKO GRADOVA Nikad veći led pao na sjeveru Hrvatske

DHMZ Republike Hrvatske izdao je upozorenje u trenu kad je tučonosni oblak već “rasipao” svoj teret na sjeveru Hrvatske....
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo