spot_img
Nedjelja, 3 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Djed iz Breze vodi brigu o četvero unučadi nakon što su ih napustili roditelji: “Nekada me zovu i mama”

Edin Džafić iz Breze je čovjek koji je život proveo u nastojanju da ništa ne fali, ni njemu ni obitelji.

Radio je, zarađivao. Radovao se mirovini, iako je još mlad. Dobio je dva sina sa suprugom i kasnije nekoliko unučadi. Naravno, bio je presretan. Nažalost, zdravlje nije bilo najbolje, ali snaga obitelji gurala ga je naprijed, prenosi Avaz.ba.

A onda, prije nešto više od godinu dana, sin i snaha odlučuju se razvesti, oboje krenuti nekim novim životnim putevima, a četvero djece ostaviti djedu Edinu i baki.

Naravno da je to bio šok za cijelu obitelji, ali Edin je odmah od prvog dana preuzeo brigu o unučadi bez imalo razmišljanja. Iako slabog zdravlja i minimalnih primanja.

Briga o četvero djece nije jednostavna, pogotovo kada imaju šest, četiri, tri i godinu i po. Riječ je o malenoj djeci koja u potpunosti trebaju brigu i pažnju. Edin brine o njima 24 sata, a supruga pokušava dodatno zaraditi nešto u lokalnoj trgovini kako bi doprinijela.

Djeci nedostaju roditelji

Teško je, kaže Edin, objasniti njegov sadašnji život jer ovo nije mogao očekivati. Briga o djeci iziskuje mnogo odgovornosti, ali i sredstava. Ono što mu posebno teško pada je to što vidi koliko djeci nedostaju majka i otac.

– Ljubav im je potrebna. Mi se trudimo, ali znamo da majku i oca ne može nitko zamijeniti. Sina i snahu sam pitao za sve, ali njih ništa ne interesira. Sve je ovo sada moj život. Od nekih primanja djecu hranim. Uzimam im pelene. Mene zovu babo, dedo, a nekad i mama. Željni su majke, topline… Mi im pružamo što imamo. Jedna je majka, jedan je otac. Kad ne bih ja imao, njima bih dao. Borim se koliko god mogu. Teško je raditi, a njih čuvati – rekao je za kraj Edin Džafić, piše Avaz.ba.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM