Nedjelja, 2 listopada, 2022

Direktor Osman uvezao radnike iz Turske u BiH – “Za njih je Bosna – Njemačka”

Pročitajte i ovo

Na brojnim gradilištima širom zemlje, osim naših jezika, mogu se čuti turski, kineski i arapski. Među oglasima za poslove na istoku svijeta, Bosna i Hercegovina kotira kao zemlja s dobrim uvjetima za radnike iz inozemstva.

Kompanije koje rade na postavljanju tramvajskih šina u Sarajevu kažu da nisu ni sanjale da će se suočiti s nedostatkom radnika. Zbog toga su uvezli stranu radnu snagu, a kakve im uvjete omogućavaju za Novu BH je govorio Osman Jahić, direktor jedne od kompanija koja radi na izvođenju radova u Sarajevu.

,,Ovim uposlenicima morali smo osigurati smještaj, hranu, zdravstveno osiguranje… Kupili su i autobus kako bi ih dovozio na posao. Kada govorimo o uvjetima za radnike iz Turske, kada uzmemo u obzir njihovu inflaciju, za njih je Bosna – Njemačka”, kaže Osman. Domaći poslodavci sada strahuju da takvu reputaciju ne bi mogla pokvariti sama država čije vlasti nemaju sluha za ono što se događa na tržištu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Evo kako možete provjeriti svoje glasačko mjesto

Nedjelja, 2. listopad, je izborni dan u Bosni Hercegovini. Biračka mjesta će biti otvorena za glasanje od 7:00 do 19:00 sati. Birači,...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo