spot_img

Dinamu bi bivši igrač mogao donijeti milijune

Širi se hrvatska kolonija u Bundesligi.

Prošle sezone su u njemačkom prvenstvu igrali Andrej KramarićJoško GvardiolBorna SosaMarin PongračićJosip Stanišić Kristijan Jakić, a u sljedećoj će broj Hrvata biti veći.

Od ovog seksteta nitko nije otišao iz Bundeslige, došli su Bartol FranjićHrvoje Smolčić Filip Uremović, a još jedan Hrvat je na pragu dolaska u njemačko prvenstvo.

Naime, njemački Bild javlja kako je na pragu potpisa za Herthu Ivan Šunjić, 25-godišnji defenzivni veznjak koji je trenutno član Birminghama. On je na Otok otišao u ljeto 2019., za Birmingham odigrao 132 utakmice, a sada bi karijeru trebao nastaviti u Berlinu.

Nijemci ne špekuliraju o tome koliko će Hertha platiti za Šunjića, ali u svakom slučaju će u cijeloj priči dobro zaraditi i Dinamo. Naime, Modri su od Birminghama prije tri godine dobili odštetu od osam milijuna eura, ali su prilikom prodaje u ugovor dodali klauzulu po kojoj u Maksimir dolazi 30% od sljedećeg Šunjićevog transfera, prenose Sportske novosti.

Englezi će vjerojatno pokušati dobiti onoliko koliko su uložili, a u transferu od osam milijuna eura, Dinamu bi pripalo 2,4 milijuna. Inače, Transfermarkt Šunjića procjenjuje na četiri milijuna eura, a kada bi Hertha platila toliku odštetu, zagrebački klub bi dobio 1,2 milijuna.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti