Deveta generacija OMLADINSKIH RADNIKA

U petak, 23. 9. 2017. godine je u prostorijama Centra za edukaciju mladih promovirana deveta generacija certificiranih omladinskih radnica i radnika, polaznika univerzitetskog kursa “Liderstvo i razvojni omladinski rad u zajednici”, nivoa A.

Dvadeset polaznika kursa, tijekom proteklih godinu dana, učili su o bitnim segmentima omladinskog rada u zajednici, kroz teoriju, praksu, te iskustveno, osjetivši “na svojoj koži” što znači omladinski rad i što se sve dešava unutar grupe mladih ljudi.

Tijekom šest modula kursa, upoznali su se s teorijama o omladinskom radu, specifičnostima životnog perioda adolescencije, načinima rada s pojedincima i grupama, upravljanjem konfliktom, te menadžmentom u omladinskom radu. U okviru praktičnih vježbi, imali su zadatak realizirati ukupno deset ciklusa od po 25 radionica s različitim grupama mladih. Tako je, u aktivnosti kursa, indirektno bilo uključeno više od stotinu mladih ljudi, koji su danas aktivni kroz volonterski rad u zajednici.

Kurs je realiziran u suradnji sa Školom za edukaciju i komunikaciju Univerziteta Jönköping, čija predstavnica Susanne Smithberger, je i uručila certifikate novim omladinskim radnicima. Tom prilikom je izrazila zadovoljstvo postignutim rezultatima, kao i činjenicom da će dvadeset ljudi različitih profesija sada nastaviti širiti omladinski rad i uključivati mlade ljude u njegove aktivnosti.

Naši omladinski radnici su, kroz šest modula kursa i 25 radionica, usvojili vještine kako da svom radu s mladima pristupaju studiozno, analitički i da u svakom trenutku rade profesionalno, promovirajući zdravo i sigurno okruženje, te će sada moći aktivno dati podršku sistemskom pristupu u radu s mladima.

Centar za edukaciju mladih upućuje iskrene čestitke polaznicima koji su uspješno završili ovaj kurs, te im želi mnogo sreće u njihovom budućem radu s mladima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Busovača: Organizira se hodočašće u Međugorje

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara čestitao Dan policije