spot_img
spot_img
Subota, 15 lipnja, 2024

Danas na Kuli misa za poginule i umrle branitelje

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB Busovača, preživjelih branitelja i žitelja Kule, danas 7. 8. 2022. godine u 14 sati, kod Spomen obilježja Križ na Kuli, bit će služena sveta misa za poginule i umrle branitelje HVO-a.

Pozivamo sve župljane koji mogu da dođu, kako bi se zajedno prisjetili svojih poginulih i umrlih branitelja“, stoji u pozivu UDVDR HVO HB Busovača.

Kota Kula, koja se nalazi na nešto više od 700 metara nadmorske visine, u ratu je bila jedna od glavnih lokacija i mjesta za obranu Busovače, a potom Lašvanske doline i cijele Središnje Bosne.

Nakon zločina u Dusini, snage bošnjačke Armije BiH naumile su osvojiti Busovaču, a jedini realan put bio je preko mjesta Kula. Na crtu obrane stali su hrabri bojovnici HVO-a koji su nekoliko puta uspjeli blokirati i zaustaviti napade višestruko brojnijeg i opremljenijeg protivnika. Tijekom rata na ovom mjestu živote za slobodu svih nas dalo je 16 branitelja, a više desetina je ranjeno”, poručuju Dragovoljci.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti