spot_img

Danas počinje suđenje Iliji G. koji je u obiteljskoj kući likvidirao tatu, mamu i djeda

Suđenje Iliji Glišoviću (21), koji je ove godine u travnju počinio trostruko ubojstvo u svojoj obiteljskoj kući u čačanskom naselju Kulinovci, zaklavši nožem svog oca Milana (57), majku Slađanu (49) i djeda Sretena (87), počet će danas pred Višim sudom.

Optužnim prijedlogom Glišoviću se na teret stavlja da je počinio krivično djelo teško trostruko ubojstvo.

Ilija je nakon uhićenja, poslije kraćeg vremena provedenog u istražnom zatvoru u Čačku, prebačen u u Specijalnu bolnicu Centralnog zatvora u Beogradu, gdje je pod nadzorom ljekara, a do sada je urađeno više od 10 stručnih vještačenja.

– Od aprila do danas obavljeno je više od 10 vještačenja počev od DNK analiza, bioloških vještačenja, pa do analize tragova. Ispitani su i svjedoci. Zasad je na snazi prijedlog mjere liječenja u zatvorenoj zdravstvenoj ustanovi, pri Centralnom zatvoru – kazao je Radisav Vesović, Glišovićev branilac po službenoj dužnosti.

Na današnjem pripremnom ročištu, na kojem će prisustvovati i okrivljeni Glišović, biće predočeni dokazi.

– Više puta sam ga posjetio i razgovarao sa njim. Zbog njegovog zdravstvenog stanja teško je reći kako će se on uopće izjasniti po pitanju krivice. Njegovi odgovori su konfuzni, ima brojne rupe u pamćenju, a raspoloženje varira od faze do faze. Njegovi odgovori, kao i stanje u kojem se nalazi, upravo su onakvi kako su vještaci opisali u svojim izvještajima -rekao je Vesović.

Postupak pred Višim sudom u Čačku će voditi sudija Saša Mitrović, a tužilac je Anka Bradić ispred Višeg javnog tužilaštva.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti