spot_img

Dan škole Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić “Travnik

Na dan rođenja sluge Božjeg Petra Barbarića, danas, 20. svibnja 2024. godine, obilježen je Dan škole Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić” Travnik.

Slavlje je započelo svetom misom u sjemenišnoj crkvi Sv. Alojzija Gonzage. Poslije euharistijskog slavlja, kojeg je predvodio vlč. Marko Zubak, uslijedila je akademija u auli Centra.

Među brojnim gostima na proslavi Dana škole KŠC-a Travnik, nazočila je i predsjednica Federacije BiH, Lidija Bradara. U svom govoru, predsjednica Bradara čestitala je Mariji Lujanović na nagradi za najbolju učenicu Federacije BiH za školsku 2022./2023. godinu te na tituli učenice generacije za školsku 2023./2024. godinu. Također je čestitala ostalim učenicima, bivšim i sadašnjim, profesorima, nastavnicima, ostalom osoblju, ali i upravi na čelu s don Željkom Marićem, na doprinosu radu ovog Centra.

“Katolički školski centar ‘Petar Barbarić’ Travnik je cijenjena i prepoznata ustanova diljem BiH. Ovaj Centar je mnogo više od ustanove. Neka tako i ostane,” naglasila je predsjednica Bradara.

Sudionici priredbe, učenici Osnovne škole i Gimnazije, zajedno s djecom iz Vrtića i produženog boravka, svojim recitalima, igrokazima, performansima te skladbom na klaviru, poslali su poruku kako su djeca budućnost i najveća vrijednost u koju treba ulagati. Naglasili su da odrasli trebaju stvarati ljepši svijet i mirno okruženje u kojem će djeca odrastati uz poštivanje različitosti i međusobno uvažavanje. (Priopćenje Predsjednice FBiH Lidije Bradara)

 

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti