U dvoboju ponajboljih ovogodišnjih malonogometnih momčadi Alutehnika iz Busovače i PP Marković iz Kiseljaka, domaćini su bili uvjerljiviji i sa 7:0 deklasirali svoje konkurente osvojivši prvo mjesto na turniru. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Zoran Pokrajac iz Alutehnika.

U sportskoj dvorani KŠC Busovača odigrana je završnica tradicionalnog malonogometnog turnira “Uskrs 2000.” u Busovači koji je okupio brojne ljubitelje malog nogometa u proteklih desetak dana koliko je turnir trajao.

U tri natjecateljske konkurencije turnir je okupio šezdeset i dvije ekipe s više od 620 sudionika iz Viteza, Kiseljaka i Busovače.

Organiziran je od strane Općinskog sportskog saveza i NK “Busovača” koji ovih dana slavi pedeset godina svog postojanja. Glavni pokrovitelj turnira bio je Općinski odbor HDZ-a Busovače i Općinski sportski savez te d.d. Enigma iz Busovače.

U kategoriji uzrasta do šestog razreda osnovne škole sastale su se u finalu ekipe Juventusa iz Busovače i Vitez iz Viteza. Vrlo uvjerljivi Vitežani svladali su svoje nešto mlađe kolege sa 9:0. Prigodan dar, pehar i dresove uručio je Vitežanima busovački načelnik i predsjednik Općinskog sportskog saveza Nikica Petrović.

U juniorskom srazu busovačkih momčadi Jastrebova i Želje bolji su bili potonji i sa 7:6 osvojili naslov pobjednika. Skromne nagrada u ime organizatora uručio im je Dragan Bilić.

U seniorskoj konkurenciji u borbi za treće mjesto momčad Kiseljaka slavila je rezultatom 5:3 nad ekipom Rasna iz Busovače i dobila nagradu za osvojeno treće mjesto iz ruku predsjednika NK Busovače Stipe Znahora.

U dvoboju ponajboljih ovogodišnjih malonogometnih momčadi Alutehnika iz Busovače i PP Marković iz Kiseljaka domaćini su bili uvjerljivi i sa 7:0 deklasirali svoje konkurente osvojivši turnir i vrijednu nagradu u visini od 800 KM koju im je uz čestitke predao predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Marinko Čavara. 

Gosti iz Kiseljaka morali su se zadovoljiti drugim mjestom i nagradom od 400 KM. Za najboljeg igrača turnira odlukom stručnog povjerenstva proglašen je Zoran Pokrajac, član ekipe Alutehnik iz Busovače.

Cijelo vrijeme trajanja turnira dvorana je uvijek bila potpuno ispunjena. Bilo je zaista dobrog nogometa i vrlo fer i korektnog navijanja pa se sve čestitke za vrsno organizirani turnir “Uskrs 2000.” u Busovači mogu uputiti organizatoru.

Josip Kurevija / Slobodna Dalmacija
Tekst i fotografiju poslala Marijana Kegelj Znahor
Hvala! 

Uskrsni turnir Busovača 2000

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.