spot_img
Utorak, 26 rujna, 2023
spot_img
NaslovnicaPOLITIKAČavara tražio produljenje podstanarstva u Predsjedništvu

Čavara tražio produljenje podstanarstva u Predsjedništvu

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i dvoje potpredsjednika Melika Mahmutbegović i Milan Dunović zamolili su Predsjedništvo BiH da im nastavi biti stanodavac s obzirom na to da se još uvijek nije riješilo pitanje smještaja u novim prostorima u Vili Brown koja je svojedobno bila i sjedište američkog Veleposlanstva.

Naime, Predsjedništvo BiH je dalo posljednji rok čelništvu FBiH da se do kraja ove godine iseli, no to, očito, neće biti moguće s obzirom na to da novi prostori nisu adaptirani zbog nesporazuma, te nešto kasnije odluke da se Čavarinoj nakani priklone i njegovo dvoje potpredsjednika. U zgradi Predsjedništva BiH dugi niz godina podstanari su, uz predsjednika BiH, bili i federalni pravobranitelji, ali i sasvim nepoznate osobe, dok su se na toj adresi prijavljivali, a policija nije provjeravala, i kriminalci.

Početkom godine odlazeće “platformaške” vlasti su, očito, uz nečiji “deal” usuglasile da se ova tijela federalne vlasti presele i budu podstanari na trećem i četvrtom katu Privredne banke u Alipašinoj ulici u Sarajevu. U tom “poslu” je bio usuglašen i mjesečni iznos najma od oko 21.000 maraka, što bi godišnje bilo više od 250.000 maraka. U međuvremenu je predsjednik FBiH Marinko Čavara zatražio da se njegov ured premjesti u zgradu u vlasništvu FBiH u kojoj se neće plaćati podstanarstvo, što je, očito, bio dugo godina uhodan posao.

Naime, od uspostave Federacije BiH, institucije nisu rješavale vlastiti prostor u kojem će funkcionirati. Čavara je dobio odgovor kako je slobodna zgrada Vila Brown koja godinama propada otkako u njoj nije smješteno američko Veleposlanstvo. Čavara je pokrenuo proceduru i Zajedničke službe FBiH su izradile projekt po kojemu je 100.000 maraka bilo potrebno za adaptiranje zgrade i nabavu nedostajućeg namještaja.

Nakon prvotnog odbijanja, kasnije su mu se priključili Mahmutbegović i Dunović, no Vlada je to pitanje tek formalno riješila krajem rujna. U međuvremenu je ponovno zapela realizacija ovoga premještaja, pa će federalni čelnici ostati podstanari u zgradi Predsjedništva BiH i u 2016. godini.

Večernji list

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti