Čavara: Krišto je legitimni predstavnik

Na svim prostorima BiH smo dobili ogromnu potporu što je pokazatelj da svi razumiju stanje u kojemu se nalazimo”, mišljenja je dopredsjednik HDZ-a BiH.

Dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik FBiH Marinko Čavara rekao je kako rezultati jasno pokazuju da je “kandidatkinja hrvatskih stranka u BiH Borjana Krišto legitimni predstavnik”.

On je upozorio i na “određeni inženjering, gdje je dirigiran odnos između bošnjačkih predstavnika za člana Predsjedništva”.

“Na svim prostorima BiH smo dobili ogromnu potporu što je pokazatelj da svi razumiju stanje u kojemu se nalazimo”, mišljenja je dopredsjednik HDZ-a BiH.

Ni Čavara nije želio detaljnije komentirati Schmidtovu večerašnju odluku o izmjenama Izbornog zakona i Ustava Federacije BiH.

“Ono što je naš stav od ranije je da je on (visoki predstavnik) trebao staviti van snage sve one odluke koje su donijeli njegovi prethodnici koji su totalno narušili Washingtonski sporazum, a kojeg smo mi potpisali u dobroj vjeri i namjeri. U narednim danima ćemo imati potpuni stav po ovome pitanju”, kazao je.

Osvrnuo se i na pitanje novinara je li Borjana Krišto bila pogrešan izbor za hrvatskog člana Predsjedništva.

“Apsolutno ne, ako smo postigli potpuno jedinstvo i zajedništvo kroz HNS, izabrali smo najboljeg kandidata kojeg smo imali. Sačekajmo konačne rezultate, vidjet ćemo odakle dolaze glasovi, a onda ćemo govoriti o tome”, zaključio je Čavara.

Na kraju je iznio mišljenje koga dalje vidi kao partnera u vlasti.

“HNS i HDZ BiH uvijek vide partnere u onima kako je to Ustav definirao, dakle pobjednike unutar srpskog i bošnjačkog naroda. Svi oni koji dobiju podršku svog naroda će nam biti partneri”, poručio je Čavara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Bakir Izetbegović priznao veliki poraz u utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH

Čović: Ostvarili smo najbolji rezultat ikada, zahvaljujem hrvatskom narodu. Potvrdili smo da BiH ne može biti normalna država bez Hrvata kao jednakopravnog naroda