Busovljak Vedran Vrhovac na preskonferenciji uoči derbija Čelika protiv Sarajeva (VIDEO)

0
211
NK Čelik je novu sezonu Premijer lige BiH otvorio pobjedom na Pecari nad Širokim Brijegom, pa Zeničani puni samopouzdanja čekaju nedjelju i derbi protiv šampiona Sarajeva na Bilinom polju.


Danas je povodom duela drugog kola PL BiH u Zenici održana i press konferencija NK Čelik na kojoj se prisutnim novinarima obratio i mladi defenzivac Vedran Vrhovac.

“Mislim da je ekipa Sarajeva najkvalitetnija u ligi. U medijima čitam da ima izostanaka u njihovoj ekipi, ali oni sigurno imaju adekvatne zamjene, tako da će nam sigurno pružiti jako dobar otpor”, izjavio je Vedran Vrhovac, pa nastavio:

“Ispred cijele ekipe bih pozvao naše navijače da dođu i budu naš dvanaesti igrač i da uz njihovu podršku dođemo do pozitivnog rezultata.

Puno toga će biti na zadnjoj liniji, tu su sada i Isić i Raguž, kako ste se uklopili?

“Tako je tu su dva nova igrača u zadnjoj liniji… Pa, na svakoj utakmici je najveća odgovornost na obrani… Zajedno smo igrali pripremne utakmice tako da smo se koliko-toliko uigrali, jako dobro se sporazumijevamo. U Širokog Brijegu nismo primili gol, nadam se da će tako biti i u nedjelju protiv Sarajeva“, istakao je Vrhovac.

Što bi moglo presuditi u nedjelju?

“Sigurno da to može biti neki sitni detalj, prekid ili nešto drugo. Nikad se ne zna kako će se utakmica odvijati“, dodao je na kraju defanzivac Čelika.

sportsport.ba