spot_img

Busovljak Bernard Velte idući tjedan putuje na Svjetsko stolnotenisko prvenstvo za veterane!

Busovački stolnoteniski igrač Bernard Velte spreman je započeti svoj nastup na Svjetskom stolnoteniskom prvenstvu za veterane koje se održava u Rimu idućeg tjedna.

Više od 6000 igrača iz preko 100 država sudjeluje na natjecanju koje se odvija na više od 200 stolova, uz sudjelovanje više od 10.000 ljudi u organizaciji turnira.

Bernard Velte će se natjecati u kategoriji od 50 do 54 godine, jednoj od mnogih koje obuhvaćaju dobne skupine od 40 do 95 godina. “77. sam grupa od 167 grupa u mojoj kategoriji. Tijekom prvih susreta igrat ću protiv Njemca, Italijana te Indijca. Nakon grupne faze, ovisno o rezultatu, nastupam u turnirskom dijelu u grupi A ili B, izjavio je Bernard Velte za grad-busovaca.com portal.

Dodao je: Također, igrat ću u parovima sa jednim Kazahstancem te miks sa jednom Amerikankom indijskog porijekla.” Turnir organizira ITF, krovna svjetska organizacija u stolnom tenisu. Velte je također izrazio zahvalnost svojim sponzorima: Općini Busovača, Općini Vitez te Stolnoteniskom klubu “CM” Vitez. “Od srca im hvala!

Bernard Velte, član viteškog kluba “CM” Vitez, već je uspješan natjecatelj u seniorskoj i veteranskoj kategoriji. Ove godine, igrao je u službenoj drugoj ligi BiH sa juniorima i kadetima kluba te je već osvojio desetke medalja na međunarodnim veteranskim turnirima u regiji. Sada je dobio priliku da se natječe na ovako prestižnom događaju kao što je Svjetsko veteransko prvenstvo u Rimu, koje traje od 7. do 14. srpnja 2024. godine.

Svim navijačima i sugrađanima, Velte je poslao srdačne pozdrave i obećao dati sve od sebe na ovom natjecanju. Želimo mu mnogo sreće, uspjeha i lijepih sportskih trenutaka na Svjetskom prvenstvu, te mu zahvaljujemo na promociji imena Busovače i svog kluba na globalnoj stolnoteniskoj sceni.

Sportski pozdrav i velika podrška Bernardu Velteu u Rimu!

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti