- Marketing -
Četvrtak, 23 rujna, 2021
- Marketing -

Busovača: Održana promocija knjige “Kritika toksične muškosti – pregled suvremenih istraživanja” autora Nikole Vučića

Pročitajte i ovo

“To je bio pokušaj ubojstva, likvidacije. Da nisu uspjeli pobjeći, izgorjeli bi…”

"To je pokušaj ubojstva, pokušaj likvidacije. Garantiram da je i ovo bio pokušaj likvidacije. Jer ako netko ubaci baklju...

VIDEO: Ništa ju nije sramota raditi kako joj djeca ne bi bila gladna

Vernesa Cetin iz Bugojna  majka je dvoje djece i često bere šumske plodove. Kada je muž druga smjena, priskoči i...

Održana 96. sjednica: Vlada ŽSB danas o financiranju prijevoza učenicima

Danas je u Travniku održana 96. sjednica Vlade Županije Središnja Bosna na kojoj se ponajviše raspravljao o problemima s...
Danas je u kino dvorani Theatre u Busovači održana promocija knjige “Kritika toksične muškosti – pregled suvremenih istraživanja” autora Nikole Vučića, mladog bh. novinara, istraživača i pisca koji je široj publici poznat kao istaknuti novinar i zaštitno lice N1 televizije. Uz promociju knjige održana je i panel diskusija “Kako misliti muškost?” Organizator promocije u Busovači bio je Mario Vrhovac ispred Fonda Ujedinjenih naroda za stanovništvo (UNPFA).

Nakon niza promocija knjige u mnogim bh. gradovima, na red je došla i Busovača u kojoj je promocija održana pred nešto mlađom publikom u ugodnoj atmosferi i diskusiji o rodnoj ravnopravnosti, kako utiče na nas i kako je poboljšati s gledišta žena, ali i muškaraca.

Autor kaže da je na Kritici toksične muškosti radio s namjerom da bosanskohercegovačkoj javnosti ponudi naučno zasnovane, suvremene i progresivne ideje o muškosti, koje nisu na valovima tradicionalnih ideologija kojima je namjera rodne uloge držati zabetoniranima.

Vučič je naglasio da knjiga afirmira široku lepezu maskulinih identiteta i da se nijedan ne uzdiže na neko uzvišeno simboličko mjesto. Na kritičke reakcije u svijetu, kad je riječ o samom konceptu tzv. toksične muškosti, autor publikacije kaže da su uglavnom rezultat zaostalih ideologija te da ne postoje uvjeti da bi se uopće vodila rasprava s tim strujama.

Izdavanje i promociju knjige pomogla je njemačka Fondacija Friedrich Ebert koja je prepoznala značaj ovog problema u bh. društvu.

- Advertisement -

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

FOTO DANA | Lijepo uređeno dvorište OŠ “Kaonik”

Fotografija dana danas je predivno uređeno dvorište osnovne škole "Kaonik".
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo