Bugojno postaje svučilišni grad?

0
49
Po riječima načelnika Općine Bugojno Hasana Ajkunića, već izvjesno vrijeme postoji potreba za otvaranjem fakulteta u tome gradu.

Otvaranje fakulteta na području Bugojna imalo bi ogroman značaj za studente i cijelu lokalnu zajednicu, zaključili su predstavnici ove općine i Sveučilišta iz Viteza, na sastanku na kojem se razgovaralo o toj temi.

”Došli smo na poziv načelnika Općine Bugojno da razgovaramo o otvaranju dislocirane jedinice Sveučilišta Vitez u ovom gradu. Radilo bi se o studijima poslovne informatike, sigurnosti i kriminalistike. Potencijalno je moguće razgovarati i o nekom studijskom programu iz oblasti zdravstva”, kazao je rektor spomenute visokoškolske ustanove, prof.dr. Mirko Puljić.

Po riječima načelnika Općine Bugojno Hasana Ajkunića, već izvjesno vrijeme postoji potreba za otvaranjem fakulteta u tome gradu.

”Potreba je više nego opravdana uzme li se u obzir broj učenika završnih razreda srednje škole i studenata iz Bugojna i susjednih općina. Također, imamo svu potrebnu infrastrukturu i ja se nadam da ćemo ovu pozitivnu priču privesti do samog kraja do početka akademske 2020./2021. godine”, naglasio je. Ajkunić ističe da će aktivnosti na otvaranju dislocirane jedinice Sveučilišta Vitez u Bugojnu biti intenzivirane u sljedećem razdoblju.

”Uradit ćemo studiju koju ćemo prezentirati Općinskom vijeću i javnosti, i završiti posao na najbolji način. Ovo je projekt koji Bugojno zaslužuje, i koji bi trebao imati podršku nadležnih institucija”, istaknuo je.

bljesak.info

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.