spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 24 veljače, 2024

Bravooo: Bivši učenik Srednje škole “Busovača” dobitnik Rektorove nagrade na Sveučilištu u Zadru

2020. godine u Srednjoj školi “Busovača” završio je za “Tehničara cestovnog prometa”. Upisao je Primjenjenju ekologiju u poljoprivredi na Sveučilištu u Zadru gdje je najbolji student. Riječ je o Vitežaninu Bruni Martiću.

Najbolji studenti, najbolje studentske skupine, studenti s izvrsnim sportskim rezultatima, te na koncu i najbolji djelatnici Sveučilišta u Zadru dobili su u srijedu nagradu rektorice, na svečanosti u povodu obilježavanja 627. akademske godine, te Dana Sveučilišta u Zadru. Najviše pažnje privukli su najbolji studenti, pojedinci, njih 16 koji su dobili nagradu rektorice, među kojima je bio i Josip Milković, student s višestrukim invaliditetom.

– Studiram psihologiju, na prvoj godini sam. Presretan sam zbog nagrade. Želim svojim primjerom pokazati da se sve može, te želim dokazati da je život lijep unatoč invaliditetu – kazao je Milković.

Razgovarali smo i s nagrađenim studentom koji je u Zadar došao iz Viteza u BiH, Brunom Martićem, koji studira treću godinu Primijenjene ekologije u poljoprivredi, i koji nam kaže da, unatoč ljubavi prema rodnom kraju, želi nakon studija ostati živjeti u Zadru.

– Čuo sam priče o Sveučilištu u Zadru, da je sve dobro organizirano i da su profesori komunikativni i stručni. Na mojoj grupi svi se međusobno pomažemo i svi smo dobri studenti, ja sam izabran za nagradu rektorice jer ulazim u prosjek od deset posto najboljih studenata generacije, no svi smo mi jednako dobri u studiranju – skromno kaže Martić, koji radi na sveučilišnom poljoprivrednom dobru u Baštici, ali i u sveučilišnom laboratoriju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM