Bračni par Bešo iz Viteza obilježio zlatni pir

Zemka i Zaim Bešo
Danas, kada je sve više nesretnih brakova, onaj kakav već 50 godina žive Zemka i Ibrišim Bešo iz Viteza mnogima bi trebao poslužiti za primjer.

Njih dvoje su se 28. kolovoza 1967. godine jedno drugom zarekli na vječnu ljubav. I ustrajni su u tome. U obiteljskoj kući okupili su svoju djecu i unučad te obilježili zlatni pir. Zemka, koja je dosta pričljivija od Ibrišima, kaže da im je do sada bilo prelijepo. Svakome bi poželjela brak kakav oni imaju. A za tih 50 godina njen suprug se samo jednom naljutio na nju piše Avaz.

Davno je to bilo, kad smo se tek vjenčali. Nije mu se svidjela supa i bacio je tanjir sa stola. To svakome ispričam. Nekih velikih svađa nismo imali. Nekad smo se zbog sitnice znali naljutiti jedno na drugo, ali to nikad nije trajalo dugo. Volimo se i danas kao i prvog dana – smješkajući se govori ona.

Svih ovih godina, kaže, žive kao jedno. Gdje god je on putovao, išla je s njim. Rijetki su momenti da su se razdvajali.

I danas tako funkcioniramo. Žao mi je kad čujem da brakovi brzo pucaju, da se mladi zamrze. Svako se naljuti, ali tim mladim bračnim parovima poručujem da uvijek ono što misle reći ili uraditi ostave da prenoći, pa onda hladne glave da razgovaraju. Tako će doživjeti zajedničke godine kao Ibrišim i ja – govori za Avaz Zemka.

Zemka i Ibrišim imaju troje djece, sinove Sanela i Edina, kćerku Aidu, te troje unučadi, Saru, Aminu i Hanu. (Avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Garry Kasparov i ŠK Vitez 2013

Štrajk upozorenja prosvjetnih radnika u KSB