Bošković: Imamo prijedlog Srbina za dopredsjedatelja Zastupničkog doma PFBiH

0
11

Prijedlog za dopredsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH iz reda srpskog naroda primila je Komisija za izbor i imenovanje ovog doma, o čemu će se očitovati zastupnici na sutrašnjoj izvanrednoj sjednici doma. Potvrdio je to medijima predsjednik Komisije Mladen Bošković navodeći da ne može otkrivati ime prije sutrašnjeg zasjedanja.

 

„Najvažnije je da ovaj izbor bude po Ustavu i našem Poslovniku, kao i da dobije dovoljan broj ruku da postane dopredsjedatelj Zastupničkog doma“ – istaknuo je Bošković, koji je iz Kluba Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) predložen za dopredsjedatelja doma iz reda hrvatskog naroda.

Za novog predsjedatelja Kluba Stranke demokratske akcije (SDA) predložen je Mirsad Zaimović.

„Mislim da je sazrelo vrijeme, a i takav je dopis upućen u parlamentarnu proceduru gdje su stranke SDA, HDZ BiH, HNS, DF, SBB i neovisna skupina potpisali zahtjev za razrješenje dosadašnjeg predsjedatelja, a imenovanje novog predsjedatelja i dvojice dopredsjedatelja kako to propisuje i Poslovnik o radu Zastupničkog doma. Dakle, sazreli su uvjeti koje ćemo sutra u potpunosti definirati i uputiti u parlamentarnu proceduru, to jest zahtjev za razrješenje Elvira Karajbića (SDP BiH) i imenovanje predsjedatelja i dvojice dopredsjedatelja. Mislim da imamo spremne i ruke i zahtjev i sve da to sutra provedemo kako je i zapisano u dnevnom redu izvanredne sjednice Zastupničkog doma.“ kazao je Bošković.

Na izvanrednoj sjednici Zastupničkog doma sutra će biti razmatrano, osim izbora rukovodstva, i predloženi zakon o razvojačenim braniteljima , kao i rebalans ovogodišnjeg proračuna Federacije BiH.