Blagdanska čarolija Božićnog sajma i “Božića u Busovači”

0
64
U nedjelju je u Busovači održan Božićni sajam Zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“ Busovača. 

Sajam je svečano otvorila predsjednica zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“ i ministrica obrane BiH Marina Pendeš.

“Drage Busovke i Busovljaci, drage kolegice iz Zajednice žena, čast mi je i zadovoljstvo bti danas s vama na početku ove naše priprave za Božić. Uz vjeru i nadu, te uz pomoć ovih dragih žena koje su pripremile ove ponude, vjerujem da ćemo na taj način pomoći onima kojima je naša pomoć uistinu potrebna i unijeti bar malo radosti u njihove domove”, kazala je ministrica Pendeš.

Otvorenje sajma svojom pjesmom i plesom obogatili su tamburaši predvođeni gvardijanom fra Mirkom Majdandžićem, mažoretkinje HKD-a „Napredak“ Busovača i izvorna skupina „Sveti Anto Busovača“.

Sajam i sve prisutne blagoslovio je fra Božidar Štrkalj.

Božićni sajam otvoren je na prvi dan „Božića u Busovači 2019.“, projekta koji će bogatim kulturno – zabavnim programom pridonijeti stvaranju blagdanskog ozračja za vrijeme Adventa i priprave za Božić, blagdan radosti, mira i zajedništva.

U nedelju navečer, u sklopu prvog dana manifestacije “Božić u Busovači 2019.”, kod adventskih kućica upriličena glazba uživo uz Taxi bend.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.