I ovo je BiH: Igrači Rudara u Busovači pretukli sudiju do besvijesti

0
3023

Kada je sudac Opardija iz Donjeg Vakufa odsvirao kraj utakmice (nalazio se na centru terena), nastao je neviđeni stampedo gostujućih igrača koji su doslovce za 20-tak sekundi svojim udarcima, ne birajući dio tijela, ostavili suca bez svijesti.

Sve se dogodilo tako brzo da niti kolege suci, delegat te brojna redarska služba i pripadnici MUP-a nisu uspjeli reagirati iako su svi sa svih strana trčali do centra igrališta.

Po riječima očevidaca, gotovo da nije bio niti jedan igrač koji nije udario suca, a nekoliko domaćih igrača je uspjelo spriječiti možda i tragediju. Sudac je uz pomoć pripadnika Hitne pomoći dovezen u Dom zdravlja Busovača gdje su mu konstatirane teže ozljede te upućen na dalje pretrage u Kantonalnu bolnicu u Travnik.

Delegat utakmice je uredno registrirao sve vinovnike ovog izgreda, a bilo ih je zaista mnogo. Veliki broj gledalatelja je ostao na samom stadionu do prvog sumraka čekajući ishod pregleda suca u Domu zdravlja, brinući se za njega i u nevjerici prepričavali detalje ne shvatajući što se to u „sportašima“ može dogoditi da čovjeka dovedu u životnu opasnost.

Ostao je „gorak okus u ustima“ svih ljubitelja nogometa u Busovači koji su ovo popodne proveli na stadionu uz pitanje – dokle ovo vodi i tko je kriv?

Sačekajmo i reakciju iz NS SBK/KSB, kazne za gotovo sve igrače moraju biti drakonske – doživotna diskvalifikacija (sigurno je da će biti i privatnih tužbi ), ekipu Rudara žestoko i novčano kazniti za primjer ostalima ili možda i udaljiti iz lige.

Na kraju spomenimo i rezultat jer je on u ovoj priči izgleda nebitan – NK Busovača je pobijedila 1:0 golom Ante Kajića.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.