spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 24 veljače, 2024

BiH će ipak igrati pretkvalifikacije za OI, mogući protivnik je i Hrvatska

Muška košarkaška reprezentacija BiH sudjeloat će u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu iako su tek naknadno poslali prijavu za natjecanje.

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) potvrdila je prijam prijave Košarkaškog saveza BiH za natjecanje te će uvrstiti naše Zmajeve na listu sudionika pretkvalifikacijskih turnira, koji su na rasporedu od 12. do 20. kolovoza ove godine, priopćio je Košarkaški savez BiH.

Domaćini dva europska turnira, na kojima će se nadmetati po osam reprezentacija (dvije grupe po četiri ekipe), bit će priopćeno 28. travnja. Ždrijeb skupina planiran je početkom svibnja, termin još nije preciziran.

Potencijalni rivali izabranicima Adisa Bećiragića u pretkvalifikacijama su Nizozemska, Sjeverna Makedonija, Mađarska, Island, Turska, Švedska, Belgija, Izrael, Ukrajina, Velika Britanija, Estonija, Češka Republika, Portugal, Poljska i Hrvatska.

Podsjetimo, prvobitni razlog zbog kojeg bh. reprezentacija nije trebala igrati kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine je bila financijska situacija u KS BiH, s obzirom na to da pretkvalifikacije za Olimpijske igre zahtjevaju dodatne troškove, te strah da se brojni igrači ne ni odazvali jer se utakmice igraju u terminu ljetne stanke.

Ipak, nakon negodovanja javnosti, glavni tajnik KS BiH Amer Čolan izvršio je prijavu reprezentacije BiH za olimpijske pretkvalifikacije, a koju je FIBA prihvatila.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM