spot_img
spot_img
Petak, 12 travnja, 2024

Biden: Tražio sam od Netanyahua stanku u ratnim djelovanjima tijekom tri dana

Biden je pozvao Netanyahua na stanku kako bi se omogućio napredak u oslobađanju talaca koje drži Hamas, ali i olakšao ulazak humanitarne pomoći

Tražio sam od Benjamina Netanyahua stanku u ratnim djelovanjima tijekom tri dana, izjavio je američki predsjednik Joe Biden nakon što je obavio telefonski razgovor s izraelskim premijerom.

Biden je pozvao Netanyahua na stanku kako bi se omogućio napredak u oslobađanju talaca koje drži Hamas, ali i olakšao ulazak humanitarne pomoći. Bijela kuća je pritom službeno obznanila kako su Biden i Netanyahu isključivo razgovarali o „taktičkim stankama“ tijekom aktualne krize.

Dogovorom ove dvije strane stanka bi bila iskorištena i kako bi se dodatno provjerio identitet svih talaca te dostavio kompletni popis s imenima, premda je prilikom razgovora izraelski premijer napomenuo kako „ne vjeruje Hamasu koji nije spreman na dogovor“.

Razgovor su jednako tako obavili izraelski predsjednik Isaac Herzog i američka dopredsjednica Kamala Harris koja je naglasila „važnost zaštite života civila“ te „poštivanje međunarodnog humanitarnog prava“.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti