Četvrtak, 1 prosinca, 2022

Biciklističko-pješački most u mjestu Dolac n/L nositi će naziv: “JANOV MOST”

Pročitajte i ovo

Turistička zajednica SBK/KSB je donijela odluku da se biciklističko – pješački most koji gradi na dionici biciklističke staze u mjestu Dolac n/L nazove po tragično preminulom dječaku Janu Lediću.

Ovaj lijepi most dobiti će tako i prelijepo ime. Radovi na mostu su pri kraju i uskoro će biti otvoren za sve bicikliste i pješake koji prolaze ovom dionicom. Na samoj lokaciji postaviti će se i odmorište za bicikliste.

Tuga u Središnjoj Bosni: Prerano preminuo Travničanin Jan Ledić

Tako će općina Travnik u veoma kratkom roku dobiti dva prelijepa mosta, a u samom uređenju pored Turističke zajednice SBK/KSB SrednjaBosna.ba volonterski su se angažirala i poduzeća LEDIĆ arhitekturaGP TECTA doo Travnik te MZ Dolac n/Lašvi i drugi pojedinci kako bi područje oko mosta kao i sam most dodatno uljepšali i uredili.

Kako ističe Miroslav Matošević, direktor Turističke zajednice SBK/KSB, naziv mosta „Janov most“ vezan je za tragično preminulog Jana Ledića budući da je indirektno zaslužan što se taj most danas i gradi. Naime, na nagovor, njegov otac poznati travnički arhitekt Josip Ledić je besplatno projektirao biciklističko-pješački most koji se evo realizira u sklopu izgradnje i uspostave biciklističke staze.

[socialpoll id=”2868386″]

Projekt izgradnje i unapređenja biciklističke staze na trasi stare uskotračne pruge financira se iz sredstava EU kroz projekt „JAČANJE TURISTIČKOG SEKTORA KSB/SBK” koji financira EU preko s Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Implementator projekta je Turistička zajednica SBK/KSB.

Implementator projekta: Turistička zajednica SBK/KSB

Izvođač radova: GP Tecta d.o.o. Dolac n/L

Vrijednost radova: 20.827,27 KM

TUGA U LAŠVANSKOJ DOLINI Sahranjen 12-godišnji dječak Jan Ledić

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Ivana Knoll ne mari za katarska pravila

Najzgodnija navijačica na Svjetskom prvenstvu u Kataru odlučila je promijeniti pravila odijevanja pa se tako u jednodijelnom kupaćem kostimu...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo