Baterija na ovom mobitelu napuni se za manje od 10 minuta

Iako još nemamo baterije za telefone koja bi mogle izdržati tjedan dana korištenja, veliki napredak postignut je s brzinom punjenja.

Ako izuzmemo sve popularnije savitljive telefone, dizajn mobilnih uređaja proteklih se godina nije previše mijenjao. Veličina top-modela i njihovih ekrana je slična, kamere se nalaze u rupici u ekranu ili su, na nekim modelima, smještene ispod ekrana, no manje-više dizajn je sličan.

Ono u čemu je ostvaren najveći napredak jest ispod haube – procesori su brži, grafika bolja, a kamere sve kvalitetnije. Jedino što još želimo od proizvođača mobilnih telefona su još izdržljivije baterije.

S novim modelom smartphonea Realme nije predstavio telefon s izdržljivijom baterijom, no zato njihov model GT Neo 5 podržava 240W punjenje te je, kako naglašavaju na GSM Areni, rekorder kada je u pitanju brzina punjenja baterije, piše Zimo.hr.

Naime, baterija se do punog kapaciteta napuni u manje od 10 minuta, što su fascinantne brojke.

Prema službenim podacima, dovoljno je samo 30 sekundi punjenja da bi se moglo razgovarati 2 sata ili 3 sata slušati glazbu, dok se nakon četiri minute baterija napuni na 50 posto.

Treba naglasiti kako je telefon napravljen u dvije verzije.

Jedna verzija podržava spomenutu brzinu punjenja (dobra je vijest da je u pakiranju priložen odgovarajući 240W adapter) i dostupna je sa 16 GB memorije i 256 GB, odnosno 1 TB prostora za pohranu podataka. Dostupna je i verzija koja podržava sporije punjenje (150W) i taj se model prodaje u verzijama 8/12/16GB RAM-a i sa 256GB memorije za pohranu podataka.

Što se ostalih opcija tiče, one su iste za obje verzije. Ekran dijagonale 6,74 inča s frekvencijom osvježavanja od 144Hz rezolucije 2772×1240 piksela, a pokreće ga čipset Snapdragon 8 Gen 1.

Rezolucija glavne kamere iznosi 50 MP te se sa stražnje strane još nalaze i 8 MP širokokutna kamera te 2 MP kamera za snimanje makro fotografija. Za ljubitelje selfija s prednje strane nalazi se 16 MP kamera, prenio je Zimo.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Tuga u Lašvanskoj dolini: U 34. godini preminula Dalila Marjanović

Mlađi kadeti Busovače ubjedljivo pobjedili mostarsku ekipu, kadeti poraženi