Azrudin iz BiH u teškoj nesreći izgubio ruku, sada ima mioelektronsku protezu: ‘Puno mi znači’

SOFISTICIRANA RUKA

Azrudina je čekala velika borba u kojoj je uspio i pobijediti, no liječnici su mu morali amputirati ruku. Ipak, nedavno je Azrudin dobio sofisticiranu protezu, mioelektronsku ruku koja mu olakšava svakodnevno funkcioniranje

Nakon što je prošloga lipnja doživio tešku nesreću u Gradačacu, maloj općini u BiH, 27-godišnjem Azrudinu Krajnoviću šanse za preživljavanje bile su 50 posto. Njega je čekala velika borba u kojoj je uspio i pobijediti, no liječnici su mu morali amputirati ruku. Ipak, nedavno je Azrudin dobio sofisticiranu protezu, mioelektronsku ruku koja mu olakšava svakodnevno funkcioniranje. Azrudin je prošle godine završio u teškoj nesreći kada se pripremao za srebrenički biciklistički maraton. Nesreću je skrivio nesavjesni vozač, a Azrudin je u nesreći izgubio lijevu ruku.

– Imao sam tu nesreću 19. lipnja prošle godine gdje sam izgubio ruku. Operacija je bila teška, a oporavak je dosta dugo trajao. U komi sam bio pet dana – bila mi je presječena mišićna tetiva, napukla mi je bila plućna maramica, puknula su mi rebra… Započeo je priču Azrudin. Osim toga, liječnici su mu dali 50 posto šanse za preživljavanje, prenosi Fokus.ba.

– Izgledi su mi bili 50-50 jer sam izgubio dosta krvi, a ozljede su bile jako teške. Kasnije smo gledali kakvo pomagalo možemo naći, i tako smo našli mioelektronsku ruku – ispričao je mladić. Svima se i zahvalio, jer su mu pomogli doći do ove sofisticirane proteze.

– Napravljena je od titanija, obloga je karbonska. Palac se pomiče u smjerovima kojima mi treba, sadrži sve pokrete koji mi služe u svakodnevnom životu. Trebalo je nekih mjesec dana, bilo mi je teško na početku jer je od bolova nisam mogao pomaknuti ruku pa smo promijenili mjesta senzora. Dosta mi znači, supruga je uz mene bila čitavo vrijeme, borila se uz mene – kazao je, a veliku snagu dao mu je i maleni sin Maid.

– S njim nema nikakve teškoće ili nelagode. On kao dijete ne doživljava što se dogodilo. Njegovo prisustvo mi je značilo, to čovjeka ohrabri i da mu volju za životom – zaključio je.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Masovno se odlazi iz BiH, mi smo Njemačkoj što su Meksikanci SAD-u

VIDEO: Kako ostvariti povrat poreza?