spot_img
Subota, 9 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Audicija za dramski i likovni studio

AmfiTeatar Busovača u saradnji sa Osnovnom školom Kaćuni i Osnovnom školom Busovača poziva sve zainteresovane mlade od 13-18 godina da se prijave na likovne ili dramske radionice, a čiji će krajnji rezultat biti pozorišna predstava koja otvara Festival kulture 2022. u Busovači i dva murala oslikana u Busovači i Kaćunima, a koji će također biti predstavljeni na Festivalu kulture.

Svi zainteresovani mogu ispuniti aplikacijski obrazac na linku https://forms.gle/eajB14ruVmu1vmCs5 i pridružiti se timu koji će i ove godine busovačko ljeto učiniti posebnim, a poziv je otvoren do petka, 11. marta.

Dramsku radionicu će voditi glumac Nusmir Muharemović, koji je ujedno i autor predstave, a likovne radionice će voditi profesorica Kristina Livančić. Ovu aktivnost je podržala Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

Festival kulture će se održati u mjesecu julu u otvorenom amfiteatru u Busovači, a publika će uživati u predstavama AmfiTeatra, profesionalnim predstavama iz Bosne i Hercegovine i regiona, programu za djecu i mlade, te mnogim drugim sadržajima iz oblasti kulture.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM