spot_img
spot_img
Petak, 19 travnja, 2024

Angažiranje Frontexa od iznimnog značaja u učinkovitijoj borbi protiv organiziranog kriminala

Ravnatelj Granične policije BiH Mirko Kuprešaković, 20. veljače 2023. godine u Glavnom uredu, održao je sastanak sa šefom Odjela za vladavinu prava Europske unije u BiH Alfredom Stripollijem.

Na sastanku su razgovarali o sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji, kao i o problematici nezakonitih migracija i krijumčarenja ljudi. Ravnatelj Kuprešaković je istaknuo značajne operativne akcije pripadnika Granične policije BiH u proteklom razdoblju u borbi protiv prekograničnog kriminala i nezakonitih migracija. Zaključili su da bi angažiranje Frontexa bilo od iznimnog značaja u učinkovitijoj borbi protiv organiziranog kriminala u vezi s krijumčarenjem i trgovinom ljudi. Na taj način bi se povećala tehnička i operativna pomoć i dodatno ojačala zaštita državne granice i sigurnost građana BiH, a samim time i sigurnost građana Europske unije.

Na obostrano zadovoljstvo, iskazana je važnost unaprjeđenja suradnje s Delegacijom Europske unije u BiH i spremnost za pružanje podrške u realizaciji operativnih aktivnosti

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM