ALARMANTNO: Doktori masovno odlaze iz bolnice Travnik

0
338
Jutros je kao bomba odjeknula informacija da je Bolnica Travnik raspisala konkurs za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme dva ljekara specijaliste iz ginekologije i akušerstva u Ginekološko porođajnu službu, Javne ustanove Bolnica Travnik zbog toga što su dva ugledna ginekologa napustila pomenutu Bolnicu.

Zbog veoma malog broja ginekologa ostaje pitanje hoće li Bolnica Travnik uspjeti pronaći barem jednog ginekologa i hoće li se itko javiti na konkurs.

Također, izvori bliski portalu navode da je jedan od problema u travničkoj Bolnici i uvjeti za rad doktora i za pacijente koji se sve više žale jer su mišljenja da nemaju potrebne uvjete kako bi obavljali svoj posao časno i pošteno, a pacijenti bi trebali imati puno bolje uvjete nego što sada imaju.

Svima je poznato da bugojanske porodilje zbog neuvjetne Bolnice Bugojno odlaze u Travnik raditi takozvane prve porode u veoma velikom broju, a za složenije i obične porode traže uputnicu i nekoliko sedmica prije termina poroda, ono što ruši ugled Bolnici Travnik jeste i ogroman broj porodilja koje se odlučuju da porod obave u bolnici Hrvatska bolnica “Dr. fra Mato Nikolić” Nova Bila.

Bugojno Danas

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.