Četvrtak, 1 prosinca, 2022

Ako se sjećate ove priče onda ste imali sretno djetinjstvo

Pročitajte i ovo

Djed i repa

 

Djed i repa je priča za djecu koja govori o tome kako se sve može uz pomoć najbližih. Djed je posijao repu, a ona je izrasla ogromna. Pokušao ju je iščupati, ali nije išla van.

Jednoga dana djed je odlučio posijati repu u svom vrtu. No, nije niti slutio da će repa izrasti jako velika. Bila je ogromna, preogromna. Kada ju je djed htio iščupati uz svu snagu koju je imao, to mu nije uspjelo. Vukao je, potezao, ali iščupati je nije mogao. Vidio je djed da sam neće moći iščupati tako golemu repu pa je u pomoć pozvao baku. Baka je uhvatila djeda, a djed repu te su počeli vući. Vukli su, potezali, ali i dalje nisu mogli iščupati repu.

Kada su baka i djed vidjeli da neće moći iščupati repu uz svu snagu koju su imali, baka je odlučila potražiti pomoć unuke. Pozvala je unuku u vrt, a kada je ona došla uhvatila se čvrsto za baku, baka za djeda, a djed za repu. Svi troje snažno su i svim svojim snagama pokušali izvući repu. Vukli su, potezali, ali repa je i dalje ostala u zemlji, nisu je mogli iščupati.

Nisu mogli vjerovati da je repa toliko velika da je ni zajedno nisu mogli iščupati. Unuka se dosjetila da bi u pomoć mogli pozvati psa Žuću. Žućo je uhvatio unuku, unuka se čvrsto primila za baku, baka za djeda, a djed za repu te su snažno počeli potezati repu. Povlačili su, potezali, ali i dalje je nisu mogli iščupati.

Žućo se dosjetio mace te ju je odlučio pozvati da im pomogne. Kada je maca došla, uhvatila se čvrsto za Žuću, Žućo za unuku, unuka za baku, a baka za djeda i svim su snagama pokušali iščupati veliku repu. Povlačili su, potezali, ali i dalje je nisu mogli iščupati. Repa je i dalje nepomično ležala u zemlji.

Nakon toga maca je odlučila u pomoć pozvati malenog mišića. Miš je odmah došao, uhvatio se za macu, maca je uhvatila Žuću, Žućo je uhvatio unuka, unuka je čvrsto primila baku, a baka djeda i svi su snažno počeli povlačiti repu. Povlačili su, potezali i na koncu – iščupali repu! Repa je konačno bila vani i to zahvaljujući svima zajedno. Da nisu bili složni, ne bi nikada mogli iščupati repu.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Ivana Knoll ne mari za katarska pravila

Najzgodnija navijačica na Svjetskom prvenstvu u Kataru odlučila je promijeniti pravila odijevanja pa se tako u jednodijelnom kupaćem kostimu...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo