spot_img
spot_img
Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Nikola Grubešić: Novac iz programa financiranja zapošljavanja mora biti ravnomjerno raspoređen

Vlada Srednjobosanske županije zatražila je da joj budu dostavljene informacije o načinima i kriterijima provođenja programa financiranja zapošljavanja i samozapošljavanja, za što će Vlada Federaciji BiH izdvojiti ukupno 50 milijuna KM, s obzirom na to da su pojedini ministri istaknuli nezadovoljstvo načinom na koji je tretiran SBŽ u ovom procesu.

Ministar zdravstva i socijalne politike SBŽ-a Nikola Grubešić kazao je da novac mora biti ravnomjerno raspoređen, te da ovaj posao ne bi trebalo biti u nadležnosti Federalnog zavoda za zapošljavanje nego županijskih službi za zapošljavanje.

– Nisam siguran kako će SBŽ proći u svemu tome. Ako našoj županiji pripada oko 4,3 milijuna KM, smatram da to mi možemo najbolje rasporediti, poštujući sve principe – kazao je Grubešić.

Na sjednici Vlade se moglo čuti kako je javni poziv za subvencioniranje zapošljavanja, za osobe iz SBŽ-a bio zatvoren već nakon nekoliko dana, uz obrazloženje da je pristigao dovoljan broj prijava.

Ministar financija SBŽ-a Zoran Marković ocijenio je da bi trebalo omogućiti svima koji su zainteresirani da se prijave u za to određenom roku, te tek nakon toga, na temelju jasnih kriterija, odrediti one koji ispunjavaju uvjete za subvencioniranje. (FENA)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti