spot_img
spot_img
Utorak, 30 travnja, 2024

BLIŽI NAM SE „BOŽIĆ U BUSOVAČI 2020.“

Facebook objavu stranice Božić u Busovači i ostali događaji prenosimo u cijelosti:

Zadovoljstvo nam je i ove godine pozvati vas na „Božić u Busovači 2020.“, koji će se održati od 28. studenog do 25. prosinca!

Blagdansko raspoloženje počinjemo u subotu 28. studenog, nakon blagoslova adventskog vijenca oko kipa sv. Ante i paljenjem prve svijeće, a do 25. prosinca u planu je održavanje osam nastupa naših busovačkih bendova i prijatelja iz susjednih općina, kao i recitacije naših najmlađih na blagdan svetog Nikole.

Uz zabavni program, očekuju vas i kuhano vino, ukusne fritule i ostale delicije u adventskim kućicama ispred župne crkve sv. Ante Padovanskog koje će raditi svake subote i nedjelje od 17:30 sati.

Ovogodišnji „Božić u Busovači“, koji organizira OO HDZ-a BiH Busovača u suradnji s udrugom “Mladi zajedno”, održat će se u nešto drugačijem ozračju, sukladno preporukama i odlukama nadležnih tijela, ali božićnog duha i radosti neće nedostajati!

“Odlučili smo i ove godine organizirati „Božić u Busovači“ u želji da oživimo blagdanski duh i nastavimo s lijepom i pozitivnom pričom u ova svima nama teška vremena izazvana pandemijom. Iako svake godine nastojimo adventsko vrijeme oplemeniti novitetima, po svemu sudeći, ni ova izvanredna godina neće biti iznimka. Puno je bogatijih gradova i mnogoljudnijih u ŽSB, ali mi smo jedni od rijetkih koji održavaju zajednička druženja tijekom cijelog Adventa, jer božićnim ozračjem vraćamo i optimizam u naš grad. Pozivam sve ljude dobre volje da dođu posjetiti naše događaje, da odgovorno uživamo u blagdanskom ozračju ali i u ovom vremenu priprave za Božić da osjete i radost darivanja, te sukladno svojim mogućnostima, pomognu svojim sugrađanima, a pogotovo samcima, višečlanim obiteljima, starijim i bolesnim osobama“, istaknula je koordinatorica Suzana Krišto.

„Manifestacija„Božić u Busovači“ osmišljena je kao promocija potencijala Busovače i svih njenih stanovnika, uz očuvanje hrvatske kulture, tradicije i običaja općine Busovača te poticanje druženja, zajedništva i zbližavanja u blagdanskom ozračju u susret radosti Božića. Sve ovo što smo organizirali, organizirali smo zahvaljujući našim ljudima u Busovači. Zbog te topline, žari, ljubavi, pozitivne energije, motiviranosti utkane u svaku ideju čime smo za sobom povukli i brojne članove obitelji i prijatelje, tople duše busovačke, širom otvorenih vrata, mi smo ovo u Busovači napravili”, istaknula je koordinatorica Suzana Krišto.

Želimo govoriti djelima, jer ona govore više od riječi.

Božić je ipak vrijeme darivanja, suosjećanja i međuljudske topline, a manifestacija “Božić u Busovači “nije zaboravila najpotrebitije članove našeg društva.

Već sedmu godinu zaredom u organizaciji Zajednice žena HDZ-a BiH “Kraljica Katarina Kosača” organiziramo Božićni sajam. Sajam je prodajno-humanitarnog karaktera, jer prihod od prodaje na sajmu, članice Temeljnih ogranaka ZŽ KKK odvoje za najpotrebitije. Ove godine zbog epidemioloških mjera, sajam će biti organiziran u skromnijem kapacitetu.

Sve aktivnosti će se odvijati na otvorenom a na velikoj bini nastupat će nam dobro poznati busovački bendovi, te prijatelji iz susjednih općina.

Za svetog Nikolu, naši mališani će nas darovati božićnim recitacijama, a mi njih prigodnim darovima. Kroz božićne pjesme i dječje recitacije vratit ćemo duh i ljepotu božićnog vremena.

Svjesni smo da je blagdan Božić, blagdan zajedništva i ljubavi, te na ovaj način želimo i našim sugrađanima pružiti dodatno zbližavanje, da u zajedništvu dočekamo naš najradosniji blagdan Božić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM