spot_img
spot_img
Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Ovogodišnji BUFEST zatvara predstava “Čarobnjak iz Oza” busovačkih kazalištaraca

Drugi busovački kazališni festival BuFEST zatvorit će ponovno izvođenje predstave “Čarobnjak iz Oza” mladih busovačkih kazalištaraca. Predstava je na rasporedu u četvrtak, 10. 9. 2020. godine, u 20 sati, u kino dvorani Theatre.

Riječ je o predstavi koja je nastala kao plod partnerstva udruge UZOR iz Busovače i Gradskog kazališta mladih Vitez. U predstavi igraju Ajna Kurtodža, Vedran Batinić, Katarina Laštro, Nadine Vuleta, Nera Akrap, Patricija Ćosić, Dunja Milinović, Iva Subašić, Mia Vujica, Bojana Bošnjak, Doris Ćosić, Petra Golub i Nika Franc. Predstavu je režirao Marko Mirković, koji ujedno potpisuje i adaptaciju teksta Lymana Franka Bauma. Tehnička potpora je Nikola Lujić, a izvršni producenti predstave su Dario Plavčić, Ivan Sajević i Bojan Petrović. Grafičku pripremu plakata uradio je Borislav Sučić.

“Čarobnjak iz Oza” avanturistička je priča koja nas vodi u čarobnu zemlju Žvakača. Mnogo neobičnih stvorenja, boja, osjećaja, prepreka i životnih lekcija nalazi se na ovim bajkovitim proplancima. Djevojčica Dorothy sasvim se nenadano zatekla u zemlji Žvakača i žarko se želi vratiti kući. Put do kuće može biti nezaboravna avantura ispunjena velikim životnim spoznajama i neobičnim prijateljstvom sa Strašilom, Lavicom i Limenkom. Ova klasična priča zagrijat će srca kako mladih tako i svih odraslih svojim duhom fantazije isprepletene mističnošću. Poruka koju predstava nosi zasigurno je vezana za svakidašnje životne prepreke. Dobro nam došli!”

Zbog ograničenog broja mjesta i poštivanja mjera nadležnih institucija, broj mjesta za predstavu je ograničen. Svoje mjesto možete rezervirati na broj telefona 063-905/127 (Viber i WhatsApp) ili na Facebook stranici udruge UZOR Busovača. Prilikom dolaska na predstavu potrebno je imati masku za lice.

BUFEST – Busovački kazališni festival

BUFEST – Busovački kazališni festival kao svojevrsna kulturna manifestacija je prva manifestacija ovakvog tipa u Busovači. Prvi BUFEST održan je prošle godine i ugostio je 4 odlične predstave i kazališne skupine iz Tuzle, Mostara, Sinja i Viteza. Ovogodišnji BuFEST održavao je se u nešto skromnijem izdanju. Započeo je izvođenjem kazališne predstave “Čarobnjak iz Oza”. Uz spomenuto, odigrane su još dvije predstave – “Put po svijetu” i “Nema me” koje su izveli članovi GKM-a Vitez.

“Zbog velikog interesa na otvaranju BuFEST-a kada je predstava “Čarobnjak iz Oza” igrana u dva termina, odlučili smo da upravo ova predstava bude ona koja će zatvoriti ovogodišnji BuFEST. Tako smo omogućili svima onima koji ju prvi put nisu pogledali da to učine u četvrtak, 10. 9., s početkom u 20 sati, u kino dvorani Theatre.”, ističu organizatori.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti