Novobiljani se ponovno pokazali kao dobri domaćini: Proslavljen patron župe

319

Trodnevna manifestacija kulture, sporta i zabave održana je ovog vikenda u Novoj Biloj povodom nebeskog zaštitnika župe, Sv. Duha.

Sve je počelo u petak navečer u prepunoj Sali Hrvatskog kulturnog centra koncertom Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca, područni odjel Nova Bila. Subota je bila rezervirana za sportske turnire u judu, košarci, rukometu i nogometu, dok su navečer Novobiljane i njihove goste zabavljale zvijezde i zvjezdice u sklopu “Karaoke Festa”.

Na sam blagdan Sv. Duha svečano je proslavljena Sveta misa nakon koje su igrane tradicionalne zabavno-sportske igre. Sve je završeno pučkom feštom u noćnim satima, koja je okupila brojne Novobiljane kao i župljane susjednih župa. Za zabavu koja je potrajala do kasnih sati bili su zaduženi dečki iz Benda Triumph, a program su upotpunili nastupi folklornih skupina iz Guče Gore i Potkraja. Novobiljani su osigurali hranu i piće za sve posjetitelje te se još jednom pokazali kao dobri domaćini.

Budući da se odnedavno Drukčiji radio 24 sata dnevno sluša na otvorenom ispred HKC-a i naša ekipa je dala maleni doprinos ovoj tradicionalnoj, zanimljivoj i sadržajnoj manifestaciji. Ono što je posebno uveselilo organizatore je činjenica što je ove godine mnogo veća posjećenost “Dana Nove Bile” i za sljedeću godinu najavljuju još bogatiji program.

Prethodni članakDvije predstave za djecu u Novom Travniku
Sljedeći članakPoetsko popodne u Novom Travniku

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime