spot_img
spot_img
Utorak, 2 srpnja, 2024

Otvoreno pismo Josipa Topića iz Jajca članu predsjedništva BiH dr. Denisu Bećiroviću

Otvoreno pismo članu predsjedništva dr. Denisu Bećiroviću uputio je predsjedatelj OV Jajce gdin Josip Topić kojeg prenosimo u cijelosti:

Poštovani gospodine Denise,

Obraćam se Vama kao predsjedatelj Općinskoga vijeća Jajce.

Kako dolazite iz organizacije koja u svojim temeljima ima jednakopravnost naroda i građana BiH. Vašom posjetom jučer Jajcu, niste uvažili činjenicu da u Bosni i Hercegovini žive i Hrvati i da su i Hrvati za našu Domovinu Bosnu i Hercegovinu ginuli. Niste ni primijenili Član 4. Statuta Vaše organizacije koji kaže između ostaloga, ” izgradnja Bosne i Hercegovine kao demokratske države ravnopravnih građana i naroda Bošnjaka, Hrvata i Srba i ostalih koji u njoj žive”

Pokazali ste da ste odustali od Vaših osnovni zadaća. Jučer niste gradili Bosni i Hercegovinu ravnopravnih naroda i ako se kunete u temelje BiH.” “Ni srpska ni hrvatska ni muslimanska nego i srpska hrvatska i muslimanska”.

Jučer niste položili cvijeće na spomen obilježju Poginulim braniteljima HVO Jajce, time ste pokazali Vaše, po mom uvjerenju, deklarativno zalaganje za Bosnu i Hercegovinu.

Kao predsjedatelj Općinskoga vijeća Jajce informiram Vas, znajući da Vam to nije ni važno, da sam se prvi poklonio poginulim pripadnicima Armije BiH u Jajcu te sam na spomen obilježju položio cvijeće. Također Vas informiram da, zajedno s načelnikom Općine Jajce polažemo cvijeće na sva tri spomen obilježja. Također Vas informiram da je bivši premijer FBiH G-din. Fadil Novalić položio cvijeće na spomen obilježju Poginulim braniteljima HVO u Jajcu.

Vašim postupkom želite da umanjite ulogu Hrvatskog Vijeća Obrane Jajca i njenih branitelja u obrani Jajca i Domovine Bosne i Hercegovine. Kao predsjedatelj Općinskoga vijeća Jajce imam obavezu i da ukažem na značaj i ulogu HVO u obrani Jajca i njegovom oslobođenju 13.rujna 1995.godine.

Mi predstavnici naroda Jajca činimo sve da svojim primjerom drugima pokažemo da možemo živjeti zajedno i u tome smo uspješni. Narodi ove nama jedine Domovine rekli su kakvu Bosni i Hercegovinu žele i to pretvorili u Dejtonski sporazum i zato je Važno da svi mi polazeći od toga kao izabrani i imenovani dužnosnici to uvažimo. Da uvažimo i sve one činjenice segmente i sve drugo što smo unijeli u institucije u BiH, a unijeli smo HVO i sve njene poginule branitelje koji su temelji ove države, a Vi se njima niste poklonili.

Vama na čast!

Predsjedatelj Općinskog vijeća Jajce
Josip Topić

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti