spot_img
spot_img
Utorak, 30 travnja, 2024

Đakoni BK-a BiH uspješno položili završni ispit

Devetorica đakona koji su pohađali zajedničku Pastoralnu godinu u organizaciji Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine uspješno su položili završni ispit u srijedu, 31. svibnja u prostorijama NCM-a „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu.

Kandidati za svećenike iz Vrhbosanske nadbiskupije, Mostarsko-duvanjske biskupije, Franjevačke provincije Bosne Srebrene te Hercegovačke franjevačke provincije nakon što su odslušali teorijski dio programa u trajanju od pet tjedana te sudjelovali na duhovno-studijskom putovanju na kojemu su upoznali različite ustanove Crkve u BiH pristupili su završnom ispitu.

Ispitno povjerenstvo činili su: mons. Pavo Jurišić, predsjednik, i trojica članova: fra Miro Relotafra Danimir Pezer i vlč. Dražen Kustura. Svi đakoni uspješno su prošli završnu provjeru te su time stekli neophodne uvjete za svećeničko ređenje.

Podjela diploma devetorici kandidata za prezbiterat predviđena je na spomendan Sv. Justina, 1. lipnja u župi Sv. Josipa Radnika na Palama gdje će sv. misu predslaviti vrhbosanski nadbiskup metropolita i predsjednik BK-a BiH mons. Tomo Vukšić. Nakon toga će uslijediti zajedničko druženje čime će završiti još jedna, treća po redu, zajednička Pastoralna godina za sve đakone iz Bosne i Hercegovine.

D. K., KT

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM