spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 1 srpnja, 2024

Mladi virtuoz na harmonici Marko Plavčić oduševio makarsku publiku

U srijedu, 17. svibnja 2023. godine, je u Staroj franjevačkoj crkvi u Makarskoj održan solistički koncert, na kojem se na harmonici predstavio virtuoz Marko Plavčić, dugogodišnji član HKD “Napredak” Vitez.

Na početku večeri, u ime domaćina, prigodnim govorom dobrodošlice sve nazočne pozdravila je Ecija Kuljiš, predsjednica HKD Napredak Makarska i poželjela im da uživaju u koncertu.

Mnogobrojna publika na koncertu, kojega je organizirala HKD Napredak podružnica Makarska pod pokroviteljstvom Grada Makarske, je imala priliku istinski uživati u djelima klasične glazbe: A. Piazzola: Ave Maria, D. Scarlatti: Sonata E dur, K. 380, J. S. Bach: Preludijum i fuga b mol, W. A. Mozart: Sonata No. 13 B dur, Allegro,  V. Zubitsky: Slovenska sonata (prvi stav) i B. Dowlash: Postscriptum.

,,Kao dugogodišnji član „Napretka“, ponosan sam što sam dio ove velike obitelji. Na jedan lijep način podružnice se druže na kulturnom, ali i umjetničkom planu. Velika mi je čast što sam večeras u Makarskoj i što imam priliku predstaviti se makarskoj publici. Nadam se da će biti prilike da surađujemo i u budućnosti. Program koncerta je raznolik, birao sam repertoar sa pažnjom”, rekao je Marko Plavčić.

Na koncertu je u sklopu programa nastupio i Mješoviti zbor makarske podružnice koji je izveo dvije skladbe: Plovi barka i Pozdrav Anđela.

Marko Plavčić, rođen je 9. srpnja 1999. godine u Zenici, Bosna i Hercegovina. Osnovnu glazbenu školu Jakova Gotovca, smjer harmonika, završio je u rodnom gradu Vitezu u klasi nastavnice Gordane Kačar.  Završio je Srednju glazbenu školu Jakova Gotovca u Novom Travniku u klasi profesora Emira Smajiša, instrumentalni odsjek – smjer harmonika. Nakon uspješno završene srednje škole upisuje Muzičku akademiju Univerziteta u Istočnom Sarajevu, vokalno instrumentalni odsjek, smjer harmonika, u klasi magistre Danijele Gazdić, red. prof. Prvi ciklus studija završio je 9. srpnja 2021. god., s najvišom ocjenom 10,0 te dobio zvanje diplomirani muzički umjetnik – akordeonista. Drugi ciklus završio je 6. srpnja 2022. god., s prosječnom ocjenom 10,0  i dobio zvanje master harmonike.

1 KOMENTAR

  1. This piece really captured my attention! The points made were compelling and well-articulated. I’d love to hear what others think about this topic. Click on my nickname for more interesting reads and discussions.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti