spot_img
spot_img
Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Zatvoreni 21. Šopovi dani na Plivi

Koncertom Adisa Sirbubala 9. listopada 2022. godine zatvoreni su ovogodišnji 21. Šopovi dana na Plivi. Jajačka publika je imala priliku uživati u klavirskom solo koncertu ovog izvanrednog umjetnika.

Na zadnjoj večeri 21. Šopovih dana na Plivi proglašeni su pobjednici i dodijeljene nagrade za najbolje literarne radove koji su pristigli na literarni natječaj. U kategoriji osnovnih škola prvo mjesto osvojila je Marija Škoro iz Kiseljaka. Drugo mjesto osvojila je Almasa Verem iz Donjeg Vakufa, dok je Nikolas Vrljičak iz Kiseljaka osvojio treće mjesto.

U kategoriji srednjih škola prva nagrada pripala je Iliji Antičeviću iz Kiseljaka. Anđeli Samardžić iz Jajca je pripalo drugo mjesto, a Ivan Tokić, također iz Jajca, osvojio je treće mjesto. Čestitamo svim dobitnicima nagrada kao i onima koji su sudjelovali u natječaju i pozivamo da i dalje pišu i sudjeluju na Šopovim danima.


Kviz Upoznajmo Šopa je veoma zainteresirao srednjoškolce ali je i oduševio unuka Nikole Šopa Stjepana Adriana Kostrea koji je pratio sam kviz. Stjepan Adrian Kostre se oduševio koliko mladi srednjoškolci poznaju lik i djelo Nikole Šopa. Nagrade za tri najbolje grupe su također dodijeljene.


Dodijeljene su i nagrade za najbolje čitače koji su svoje umijeće u čitanju pokazali na natjecanju u čitanju za osnovne škole. Prvo mjesto osvojila je Magdalena Saraf iz osnovne škole „13. rujan“ dok su drugo i treće mjesto pripale učenicama osnovne škole „Berta Kučera“ Narcisi Durek i Hani Kahrić.


Ovogodišnji 21. Šopovi dani na Plivi bili su posebni jer sudjelovao i unuk Nikole Šopa, Stjepan Adrian Kostre koji je sudjelovao u svim događajima koji su bili organizirani. Stjepan Adrian nije krio oduševljenje samom manifestacijom, jedinom ovakvog tipa, koja čuva uspomenu na lik i djelo njegovog djeda.
Manifestaciju 21. Šopovi dani na Plivi podržali su Općina Jajce i Središnja uprava Napretka.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti